Støyen rundt Tromsø 2018 har vært påtakelig i det siste, og kulminerte med avgangen til daglig leder Bjørge Stensbøl i forrige uke.

Mange har uttrykt skepsis til om Tromsøs OL-gjeng klarer å beholde støtten i befolkningen, men når det gjelder Nord-Norsk Idrett (NNI) er det liten tvil:

- Nord-Norsk idrett har i hele søkeperioden vist sin delaktighet og støtte til Tromsø. Vi står fortsatt urokkelig fast ved dette, skriver de i en pressemelding.

Tradisjoner

NNI består av idrettskretsene i Nordland, Troms og Finnmark. Alle tre kretsene står med andre ord fortsatt bak Tromsøs kamp for å få vinter-OL i 2018.

- Idretts-Norge har lange og sterke tradisjoner i å stå solidarisk samlet når store og viktige beslutninger skal fattes. Det er derfor viktig at vi også nå opptrer som en enhet for at Tromsø skal gjenerobre sin positive oppslutning hos folket. Dernest for å vinne fram med sin søknad om statsgaranti, heter det i pressemeldingen, som er underskrevet av kretslederne Einar Botnmark (Nordland), Sylvi Bellika (Finnmark) og den nyvalgte lederen i Troms, Knut Bjørklund.

GARDERMOEN 20080429: Styreleder Petter Jansen ( til høyre) og Roger Ingebrigtsen i Tromsø OL 2018 under pressekonferansen etter styremøtet på Gardermoen tirsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum