Av Aleksander Tokle

Tidligere administrasjonssjef, nå leder av avviklingsstyret, Gunnar Nilssen, er ikke glad for dommen.

– Vi er dypt skuffet. Tidligere har vi vunnet i to rettsinstanser med klare og entydige dommer. Da hadde vi naturlig nok håpet på en stadfestelse i Høyesterett, sier Nilssen.

Dom med dissens

Tromsø 2018 har av Høyesterett blitt dømt til å betale et vederlag på 80.000 kroner for bruken av bildet, og 890.000 kroner i saksomkostninger for tre rettsinstanser.

– Vi ser at TAC ikke har vunnet fram med kravet på 350.000 kroner for bildebruken og er fornøyd med at Høyesterett mener dette beløpet er for høyt. Samtidig ser vi at dommen ikke er enstemmig, det er en som har tatt dissens. Sammen med de tidligere dommene viser dette at dette har vært en vanskelig og prinsipiell sak, sier Nissen.

Avventer domspremissene

Tromsø 2018 er under avvikling, men har avventet dommen i høyesterett før endelig strek settes.

– Selskapet har en klar intensjon om å gjøre opp for seg i henhold til dommen. Jeg har hatt kontakt med selskapets eiere, som vil tre sammen når domspremissene foreligger, men vi vet ikke når dette skjer. Vi vil komme fram til en løsning. Vi er skuffet, men ut over det må vi bare ta dommen til etterretning.

– Har dere gjort en feil?

– Vår kommentar er at det har vært en prinsipiell sak, og vi må se domspremissene før vi kommenterer dommen ytterligere.

Tromsø kommune er hovedeier av Tromsø 2018 AS. Ordfører Arild Hausberg er skuffet over dommen.

– Jeg registrerer at Høyesterett har et annet syn en to andre rettsinstanser har hatt. Vi vil gjerne se domspremissene når de kommer, sier Hausberg.