– Når du ikke har fotballen lenger, blir problemene enorme, sier Murphy.

Den pensjonerte midtbaneelegenden åpner opp om sine kamper med rusmisbruk i et intervju med podkasten «Ben Heath Podcast». Han jobber nå som ekspert i BBC Sport.

Murphy, som spilte for blant andre Liverpool i syv år, Tottenham og Fulham gjennom en 20 år lang karriere, sier han ble avhengig av kokain etter å ha lagt fotballskoene på hyllen.

- Når du spiller fotball, holder adrenalinet og dopaminet deg påskrudd og energisk. Jeg hadde en periode med kokain og røyking av marihuana. Alkoholen kunne jeg leve uten. Jeg var ikke alkoholiker, forteller 47-åringen, gjengitt av BBC.

MESTER: Danny Murphy løfter UEFA Cup-trofeet etter å ha slått Deportivo Alaves i finalen i 2001. Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters / NTB

Murphy innrømmer at han i en periode var avhengig av kokain:

- I en stund var jeg det. Jeg kom til et punkt hvor jeg trodde jeg ikke klarte å gjøre ting uten det. Noe som selvsagt var tull, jeg kunne det, sier han.

Ifølge Murphy hjalp støtte og terapi ham med å takle problemene. Han sier han opplevde «et år i en verden av smerte» etter karriereslutten, men at perioden ga ham et ønske om å bli bedre.

Murphy mener det er vanlig at tidligere spillere sliter med lignende problemer som ham, og sier han er overrasket over hvor mange som har kontaktet ham.