For intervjuet er gjort med kunstig intelligens-teknologi, også kalt AI.

Det tyske ukesmagasinet Die Aktuelle selger det inn som en «verdenssensasjon!»

«Det låter villedende ekte», står det under tittelen til magasinet.

Michael Schumacher fikk alvorlige skader etter en skiulykke i 2013 og har ikke vist seg etter det. Familien har kommet med svært lite informasjon om hvordan det står til med den mannen som har syv VM-titler i formel 1.

Familien bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at de planlegger et søksmål mot det tyske magasinet, det skriver blant annet BBC.

– Privat er privat, som han alltid sa. Det er veldig viktig for meg at han kan fortsette og nyte av et privat liv så godt som mulig. Michael beskyttet alltid oss, nå beskytter vi Michael, sa kona Corinna Schumacher i Netflix-dokumentaren Drive 2 Survive i 2021.

TITTEL NUMMER SEKS: Michael Schumacher i 2003, etter at han ble verdensmester for sjette gang. Foto: OLIVER MULTHAUP / EPA

Den tyske medieeksperten Boris Rosenkrantz er knusende i sin dom over det tyske magasinet.

– For dumt til å være sant, skriver Rosenkrantz i en kommentar 17. april.

Han poengterer at det er mange ulike problemstillinger ved saken, og at det kanskje er på rett side av det lovlige.

– Du kan gjemme deg bak loven, men du kan ikke gjemme deg fra det kalkulerende ved dette, å gi leserne en følelse av at Michael Schumacher kanskje snakker om sin situasjon, skriver Rosenkrantz.

Schumachers sønn, Mick, har fulgt opp arven etter faren og har kjørt formel 1 for Haas-teamet, men han fikk ikke fortsette etter fjorårssesongen og er nå reservefører for Mercedes, som har Lewis Hamilton og George Russell som førere.

Hamilton deler verdensmestertittel-rekorden med Michael Schumacher, begge har syv.

Bilen til Mick Schumacher delte seg i to etter en krasj i Monaco Grand Prix i fjor: