– Nei, ikke i det hele tatt, sier Viaplay-ekspert Pål Andre Helland, da VG spør om han var overrasket over at Bobb ikke fikk sjansen.

– Vi sa det da vi så laget og benken til City. Ingen der kom til å komme innpå med mindre noen ble skadet.

Pep Guardiolas menn spilte ingen dårlig kamp mot tabellnaboen sist helg.

Men City-manageren gjorde heller ingen grep fra benken for å endre kampbildet i oppgjøret som til slutt endte 1–1. På benken satt Bobb og unggutten Rico Lewis som de to eneste reelle offensive alternativene.

  • De fikk se at angriperen Julián Álvarez, som kom rett fra en lang og sen hjemreise fra landslagsoppdrag med Argentina, ikke så like skarp ut som vanlig.

  • Han ble belønnet med en femmer på Manchester Evening News’ spillerbørs og omtalt som ikke helt påskrudd.

  • To andre direkte konkurrenter til Bobb, Jérémy Doku og Phil Foden, fikk 6 på børsen uten den store rosen fra lokalavisen. Resten av City-laget fikk karakteren 7 eller 8.

– Guardiola er såpass trygg på og overbevist av de seks som spiller lengst fremme. Alle hadde egentlig en ålreit kamp. Bobb er ikke helt der ennå at City hadde blitt bedre hvis han kom inn for en av de tre, sier Helland.

Heller ikke Morten Langli er overrasket, men spår at sjansen kommer allerede tirsdag kveld.

– Jeg tror Bobb starter mot RB Leipzig tirsdag. Sånn jeg leser Guardiola er det gode sjanser for det. City har tre Premier League-kamper på en uke fra og med helgen av. Hvis han ikke spiller mot Leipzig, når skal han spille da? spør TV 2-eksperten.

Da ble landslagssamlingen kort tid senere en enorm opptur. Han scoret mot Færøyene. Mot Skottland fikk han mye ros for prestasjonen. Alt som høyrekant.

– Det er der han virker trygg. Han er jo en god dribler, kan passere folk og skape ubalanse, slå stikkere eller sette opp veggspill.

– Som vi så i de landskampene, så kan han også score mål. Men det kan jo ofte være lurt å starte på kanten. Det trenger jo ikke være så dumt så ung som han er, sier Langli.

OPPTUR: Oscar Bobb og stort sett resten av det norske laget jubler for scoring mot Skottland i EM-kvalifiseringskampen for en drøy uke siden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Da VG ber Langli forsøke å sette seg inn og svare på hvordan det må være å gå fra opptur til opptur i landslagsdrakt til benketilværelse i City, svarer eksperten slik:

– Jeg tror han er fornøyd med hvordan ting er. Det må være en fantastisk øvingsarena å trene med verdens beste spillere på det suverent beste laget sist sesong. Folk som har vært i det systemet, som Foden, har det gått bra med.

– Andre, som Cole Palmer, er vel ikke akkurat iskald i dag. Det mest imponerende er at Bobb klarer å bite seg fast der. Det nåløyet er så enormt trangt. Det viser mentalitet og utrolige ferdigheter. Det er ikke sikkert han spiller fast på Manchester City noen gang. Men det åpner alle muligheter ellers, sier Langli.