Barcelona har hektet av Real Madrid i La Liga. Men «Los Blancos» vant klubb-VM i februar. Cuptriumfen lørdag kveld er Real Madrids 101. tittel totalt.

Og på tirsdag kommer Erling Braut Haaland og Manchester City til Bernabeu i den spanske hovedstaden. Det handler om den første av to semifinaler i Champions League – turneringen som den spanske tittelgrossisten vant for 14. gang sist sesong.

Det gikk bare et drøyt minutt før Vinicius jr. herjet med Osasunas høyreside.

  • 1–0: Etter å fintet backen Ruben Pena helt ut, serverte Real Madrid-brasilianeren landsmannen Rodrygo ute i feltet. Fra 6–7 meters hold sendte han Real Madrid i ledelsen allerede etter 107 sekunder. Det nest raskeste målet i en spansk cupfinale.

Vinicius jr. fortsatte å dominere med både bein og munn. Rett før pause kunne ikke dommeren gjøre annet enn å dra opp det gule kortet til stjernen.

SEIERSMASKIN: Trener Carlo Ancelotti og kaptein Karim Benzema i sentrum da Real Madrid løftet en ny pokal. Foto: JON NAZCA / Reuters

– Han har fått 11 gule kort denne sesongen. Ni på grunn av munnbruk, opplyser VG-ekspert Petter Veland.

Da var det i ferd med å bli brennhett ute på gressmatten i Sevilla. Vinicius jr. havnet i klammeri med Osasunas spanske landslagsstopper, David Garcia, i en situasjon brassen mente han burde få straffespark.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Osasuna var nederlagsdømte, men var ikke langt fra utligning før pause.

Kantspilleren Abde Ezzalzouli – utlånt fra Barcelona – slapp løs. Men Real Madrid-back Dani Carvajal klarte å stoppe ballen på vei mot nettmaskene.

Real Madrid var nær 2–0 på fantastisk langskudd fra David Alaba. Østerrikeren traff tverrliggeren fra mer enn 30 meters hold.

Foto: ANDER GILLENEA / AFP

Men Osasuna var med i kampen. 12 minutter etter pause kom utligningen.

  • 1–1: Lucas Torro – med bakgrunn av Real Madrids akademi – fikk et drømmepasning på Ezzalzoulis pasning. Med strak vrist limte han ballen i det høyre hjørnet til Real-keeper Thibaut Courtois.

– Perfekt treff, beskriver VGs finalekommentator, Vegard Aulstad.

Det tok det fullstendig fyr i Osasuna-svingen på La Cartuja. Bokstavelig talt. Faktisk måtte vaktmannskapet bruke brannslukningsapparatet for å slukke ilden på tribunen.

Foto: CRISTINA QUICLER / AFP

Men det gikk ikke lenge før Real Madrid var tilbake i ledelsen.

  • 2–1: Osasuna-forsvaret blokkerte et skudd fra Toni Kros. På returballen var Rodrygo. 22-åringen fra São Paulo satte inn sitt andre for kvelden. Vinicius jr. var med i forspillet også til den avgjørende scoringen.

Osasuna har spilt to ganger uavgjort mot Real Madrid i La Liga de to siste sesongene, men har ikke slått dem siden 2011.

Den tittelløse klubben fra Pamplona kjørte på for en utligning, hadde en stor mulighet på overtid, men måtte som i sin tidligere eneste finale – mot Real Betis i 2005 – tåle tap 2–1.

Vinicius jr. hadde også en kjempemulighet på slutten, men det ble med Rodrygos to scoringer i brasseshowet.