Det var i slutten av siste måned at Holger Rune og hans kjæreste Caroline Donzella offentliggjorde forholdet.

Den nyheten dukket opp på samme tid som Holger Rune slet med å få resultater på tennisbanen.

Onsdag fortsatte krisen for Holger Rune, som røk ut i første runde mot serbiske Miomir Kecmanovic i Stockholm Open. Det ble hans tiende tap av elleve kamper på rad.

Nå slår Rune tilbake mot kritikken om at forholdet påvirker ham negativt.

– Resultatene er ingen sin skyld. Det er min feil. Det har absolutt ingenting med henne å gjøre, sier Rune i en video hos Expressen.

Den tidligere danske tennisspilleren Michael Mortensen er en av dem som har tidligere sagt at kjæresten har vært en faktor til den nedgående kurven.

– Det har stor betydning. Det er hans første kjærlighet, og det betyr veldig, veldig mye. Da er det vanskelig å kun konsentrere seg om å spille tennis, har Mortensen sagt til Ekstra Bladet.

I midten av september offentliggjorde Rune forholdet med Donzella på sin Instagram-profil.

Det gjorde han ved å legge ut en bildekarusell med flere bilder av kvinnen. Under sto det påfølgende kommentar fra den Donzella:

«Elsker deg».

Runes kjæreste er administrerende direktør i et eiendomsmeglerfirma som selger luksuseiendom i Monaco, Frankrike og Italia.

I tillegg jobber hun som influencer og modell med over 93.000 følgere på Instagram. En av dem er Formel 1-fører Max Verstappen.

Runes exit fra Stockholm Open øker sjansen for at Casper Ruud kan være blant de åtte som får delta i ATP-sluttspillet i Torino.

Det skjer som følge av at dansken står i fare for å falle på ranking, etter som han nå har mistet poengene han tjente i fjorårets Stockholm Open. Den vant han den gang.

Neste uke deltar Holger Rune i innendørsturneringen Swiss Indoors i Basel i Sveits.