Internasjonal fotballs høyeste organ mener det er strengt nødvendig som et ledd i å få kontroll på spredningen av koronaviruset.

De færreste av de kommende landskampene avvikles imidlertid i Fifa-regi. Forbundet undetstreker derfor at det er opp til andre å ta den endelige avgjørelsen.

Fifa opplyser samtidig at klubber i tiden som kommer kan nekte å frigi spillere til landskampoppdrag. Dette er normalt sett ikke et alternativ.

Det jobbes angivelig også med å finne nye datoer for de kampene som er planlagt i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i 2022. Både i Afrika og Sør-Amerika er man i gang med kvalifiseringen.

foto
Fifa-president Gianni Infantino kommer med en sterk oppfordring. Foto: Peter Dejong, AP / NTB scanpix

Opprinnelig skulle Norges herrelandslag møte Serbia på Ullevaal stadion til semifinale i Nations League-omspillet 26. mars. Regjeringens forbud mot idrettsarrangement gjelder foreløpig til og med datoen til Norges skjebnekamp, og derfor kan den ikke avvikles den dagen.

Tirsdag skal Det europeiske fotballforbundet (Uefa) diskutere og avgjøre hva de skal gjøre med europacupene, Nations League-omspillet og ikke minst sommerens EM-sluttspill. Det meste tyder på at det vil bli langvarige utsettelser.

(NTB / 100% Sport)