Kampen om sluttspillseier og mesterligaplass avgjøres i Elverum tirsdag. Elverum jager da sin sjuende sluttspilltriumf på rad, men ØIF Arendal har veldig lyst til å stoppe rekken.

– Vi er på offensiven og har sjokket dem litt. Nå har de alt presset på seg, sa Sondre Paulsen til TV 2. Han scoret ni ganger for hjemmelaget fredag.

– Dette var deilig. Det var vanvittig trøkk og atmosfære i hallen. I fjor tapte vi med ett mål etter ekstraomganger, og det var utrolig surt. Den tredje kampen blir utrolig viktig, sa han.

Elverum startet best i fredagens bortekamp og ledet 7-4 etter 12 minutters spill. Da ba ØIF-trener Marinko Kurtovic timeout, og praten satte tydelig fart i hjemmelaget som i løpet av noen minutter var oppe på 8-8. Fram mot pause var det hjemmelaget som hadde initiativet, og halvveis sto det til publikums glede 17-14.

Stor forskjell

– Det var stor forskjell på innstillingen vår fra første kamp, og en periode i 1. omgang tror jeg vi hadde 7-0. Vi viste at vi kan straffe dem. Vi hadde en annen taktikk i dag. Vi skulle løpe mye mer, og det lyktes vi med, sa Kurtovic til TV 2.

Noen minutter ut i annen omgang var ledelsen på fem mål, men så begynte Elverum å spise seg innpå. På 21-21 var gjestene à jour, og derfra fulgte lagene hverandre mål for mål fram til 28-28. Da sto nervene i helspenn.

Eirik Heia Pedersen viste vilje og muskler da han kjempet seg forbi to motspillere og satte inn 29-28. Det skulle bli ledelsen ØIF Arendal aldri ga fra seg.

– Jeg var ekstremt misfornøyd med egen prestasjon i bortekampen og følte at jeg måtte bidra mer. Jeg fikk til det på slutten, sa Pedersen til TV 2.

Hjemmefordel

Elverum tok ut keeper for en ekstra utespiller, men klarte ikke å unngå tekniske feil, og hjemmelaget kunne sette både 30-28 og 31-28 i tomt mål.

– Dette var vanskelig. Det var veldig bra trykk i hallen. Kampen sto og vippet, og så gjorde de noen gode prestasjoner da det skulle avgjøres. Da løftet taket, sa Elverum-trener Mikael Appelgren til TV 2.

Til slutt innså Elverum-spillerne at kampen var tapt. I siste angrep slapp de ballen og takket for kampen mens det fortsatt var sekunder igjen på klokka. Blikket var rettet fram mot tirsdagens avgjørende kamp.

– Jeg håper på trykk i vår hall tirsdag. Dette er jevnt, og da kan hjemmefordelen avgjøre, sa Appelgren.