Alli ble fotografert da han viste fingeren. Etter kampen hevdet han at det var en intern spøk rettet mot lagkameraten Kyle Walker og helt fri for vond hensikt.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino bagatelliserte hendelsen torsdag.

– Det er ingen fantastisk gest, men dette er ingen stor sak. Det var en fleip med en lagkamerat. Jeg tror ikke verken FIFA eller vi kommer til å gjøre noe stort ut av dette, sa han.

FIFA hadde åpenbart ikke samme vurdering, og har åpnet sak. Dersom han blir utestengt kan det ødelegge for VM-deltakelsen til Alli. Det er bare to kvalifiseringskamper igjen før neste sommers sluttspill i Russland.

– Skaller deg ned

Omgangstonen i Pochettinos Tottenham er for øvrig temmelig frisk, skal man dømme etter uttalelser Pochettino tillegges i britisk presse fredag. Der truer han med å skalle ned klubbens nysignering Serge Aurier om han ikke oppfører seg.

Ivorianeren ble hentet fra Paris Saint-Germain for 235 millioner kroner forrige uke, men søknaden om arbeidstillatelse ble komplisert av en betinget fengselsstraff for vold mot en politimann. 24-åringen har også vært straffet av klubben for homofobisk hets mot tidligere trener Laurent Blanc. Pochettino ble spurt hva han gjør om Aurier begår nye overtramp.

– Jeg har sagt til ham at jeg skaller ham ned, svarte Pochettino.

– Det var en god prat, en lang prat. Han vet hva vi venter av ham og hvordan man oppfører seg her.