Det svenske trenerikonet har uttalt at drømmen alltid har vært å være Liverpool-manager. Lørdag klokken 16 får «Svennis» oppfylt drømmen sin når tidligere Liverpool- og Ajax-legender møtes på Anfield.

– Jeg trodde det var en fleip da jeg ble spurt, sier han på pressekonferansen.

Ifølge Liverpool Echo er det utsolgt – hele 59.655 vil være til stede. Aldri har det vært så mange tilskuere på «Liverpool Legends» foregående syv kamper, skriver lokalavisen.

Den svenske trenerlegenden har kreft i bukspyttkjertelen, og 76-åringen har sagt han ikke har lenge igjen.

– Jeg vet jo at i beste fall har jeg ett år, i verste fall mindre, eller i beste fall kanskje enda lengre, sa han til svenske P1 på nyåret.

På en pressekonferanse fredag sier «Svennis» at han måtte takke nei til en invitasjon fra det engelske fotballforbundet – som var å se privatlandskampen England – Brasil. Kampene er samme dag.

I stedet for skal han lede spillere som Steven Gerrard og Fernando Torres fra sidelinjen – samme plass som Liverpool-manager Jürgen Klopp har stått siden 2015. Gerrard var landslagsstjerne da Eriksson var engelsk landslagssjef fra 2001 til 2006.

Han savner trenerlivet:

– Jeg skulle lyve om jeg sa noe annet, men jeg innser at jeg er blitt for gammel. Den tiden er over. Eller, nesten over. Dette blir min siste kamp.

LEGENDER: Sven-Göran Eriksson sammen med tidligere Liverpool-storhet John Barnes. Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB

Svensken synes det er overraskende at Klopp forlater Liverpool etter sesongen.

Men han sparte ikke på lovordene om tyskeren.

I tillegg til lørdagens legendekamp, har Klopp nemlig spurt Eriksson om han vil lede det ordentlige Liverpool-laget under en treningsøkt i fremtiden.

– Jeg har ikke snakket med ham, men det er veldig, veldig hyggelig av ham å invitere meg.

– Han gjør en fantastisk jobb. Jeg synes det er trist at han er ferdig. Liverpool har en strålende manager for øyeblikket.

– Liverpool er fantastisk, og Liverpool vil alltid være fantastisk. Selv i fremtiden, når man ser på de unge spillerne.

76-åringen tror Liverpool vinner Premier League i konkurranse mot Arsenal og Manchester City.

– De spiller veldig bra fotball. Unge spillere som kommer i laget, spillere jeg aldri har sett. Plutselig blir de brukt i veldig viktige kamper i tillegg. Du trenger mye mot for å gjøre det. Det er hyggelig å se det.