Brentford snudde 0–1 til 2–1 i første omgang før Emerson Royal banket til fra distanse like før pause. Scoringen var nok til at Ange Postecoglou fikk med seg ett poeng på bortebane i sin første tellende kamp som Tottenham-manager.

Uten Harry Kane, som forlot Tottenham til fordel for Bayern München lørdag, sørget Cristian Romero for en drømmestart i seriepremieren:

Midtstopperen stupte frem og stanget inn en tidlig ledelse for Spurs etter et frispark fra James Maddison, men etter en tre minutters VAR-sjekk bestemte Tottenham-trener Ange Postecoglou å bytte ut lagets nye visekaptein.

Til tross for at argentineren selv ønsket å fortsette på banen, insisterte den nye Spurs-sjefen på å ta av Romero etter drømmestarten. Noen minutter tidligere smalt det i en hodeduell mellom midtstopperen og Brentfords Bryan Mbeumo.

25-åringen gikk først av banen i frustrasjon før han også forlot benken og gikk inn i garderoben. Inn kom Davinson Sánchez.

Og uten Romero på banen skulle Brentford komme relativt raskt tilbake. Mathias Jensen ble hektet av Son Heung-min i Spurs’ 16-meter, og hjemmelaget fikk straffespark etter en VAR-sjekk.

I utestengte Ivan Toneys fravær tok Bryan Mbeumo ansvar fra straffemerket, sendte Guglielmo Vicario feil vei og sørget for utligning midtveis i første omgang.

Ni minutter senere hadde Brentford snudd kampen. Vingback Rico Henry avanserte på venstresiden og fant Yoane Wissa i feltet. Via en uheldig Tottenham-debutant i Micky van de Ven snek ballen seg inn til 2–1 for vertene.

Men Spurs slo tilbake. Emerson Royals drømmetreff fire minutter på overtid sørget for at det sto 2–2 til pause, og etter 90 minutter:

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)