Etter to timer og 36 minutter var det i boks for Casper Ruud. Det ble fullstendig overkjøring fra 24-åringen fra Snarøya til slutt, men det startet veldig ruskete.

– Det var veldig tøft. Jeg var frustrert i starten. Jeg fant ingen hull i spillet hans. Men så spilte jeg bedre og bedre. Det franske publikummet hjalp meg mye i dag, så takk, sier Ruud til stadionspeaker og fikk enorm applaus til svar fra publikum på Discoverys sending.

Ruud møter Nicolas Jarry (Chile) i 4. runde, han slo Marcos Giron (USA) lørdag (3–1 i sett). Ruud tapte kvartfinalen mot Jarry i Genéve Open i slutten av mai. Jarry vant til slutt turneringen og har nå vunnet sine siste åtte kamper.

En glad og lettet Ruud fortalte etter lørdagens kamp at spilte på seg selvtillit utover i kampen.

– Det føles bra med hver seier. Men jeg har mer å gå på. Vi kan håpe den feilfrie kampen kommer fra neste runde. Nå er det på tide å ta frem «A-gamet» sitt, ellers er det game over, sier Ruud på MAX-sending.

Ruud var åpenlyst frustrert i begynnelsen av kampen mot Zhang. Første sett varte i nesten en time, og kineseren tok det. Frustrasjonen fortsatte i 2. sett, selv om Ruud til slutt vant det og utlignet til 1–1 i sett.

  • Kampene fra French Open sendes på Discovery+, Eurosport og MAX.

MOTSTANDER: Kinesiske Zhizhen Zhang. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Så, i 3. sett, stemte plutselig det meste. Ruud var fullstendig overlegen. Han varierte spillet, og ballene satt langs linjen. Han presset kineseren til svake returer, og Zhang gjorde mange enkle feil.

De spilte på den nest største arenaen i det enorme Roland Garros-anlegget. Suzanne Lenglen tar 10.000 tilskuere. Ruud har tidligere innrømmet at han merket det da han gikk inn på de største arenaene, men nå begynner Ruud å bli vant til å spille på de store banene.

Har du sette den detaljen fra Ruud?

Ruud og Zhang hadde aldri møtt hverandre tidligere. Men nå kan det bli kjenninger på andre siden av nettet.

Om både Ruud og danske Holger Rune gjør jobben de neste dagene, så møtes de to i kvartfinale neste uke. De spilte også kvartfinale i French Open i fjor, da vant Ruud. Holger Rune slo Genaro Alberto Olivieri fra Argentina på hovedbanen i Roland Garros-anlegget. Kampen startet en time etter Ruud. Argentineren er ranket som nummer 231 i verden. Rune vant komfortbalt 3–0 (6–4, 6–1, 6–3).

Casper Ruud møtte svenske Elias Ymer i 1. runde, og vant med solide 6–4, 6–3, 6–2. I 2. runde slo 24-åringen fra Snarøya ut italienske Giulio Zeppieri 6–3, 6–2, 4–6, 7–5.