– Det er helt fantastisk, sier Cecilie Fiskerstrand, som er tilbake i landslagsvarmen etter et langt skademareritt.

Hun pådro seg en korsbåndsskade før EM i England i fjor sommer, og mistet mesterskapet. I dag ble hun tatt ut til VM i Australia og New Zealand.

– Hele rehabiliteringen har jeg kun tenkt på dette mesterskapet, en drivkraft og motivasjon, nå får jeg igjen for den harde jobbingen som er lagt ned, sier en overlykkelig Fiskerstrand, som satt i bilen med kjæresten og foreldrene da hun fikk beskjeden:

Det var knyttet spenning til hvilke tre keepere som skulle bli tatt ut. Guro Pettersen var Norges førstekeeper i EM i fjor, men har slitt med spilletid. Derfor var det ventet at den siste plassen skulle stå mellom Pettersen og Fiskerstrand.

Det endte til slutt med at begge keeperne ble tatt med, mens Sunniva Skoglund, som spiller for Stabæk, ble vraket til troppen.

– Vi har en rutinert keepertrio. Sunniva Skoglund ble tatt med til EM da Cecilie Fiskerstrand skadet seg. Nå er hun tilbake, og vi har valgt erfaring, sier Hege Riise på VGs spørsmål om valget av keepere.

Akkurat nå ser det ut til at Aurora Mikalsen er førstekeeper inn til mesterskapet.

– Aurora har vært den som har stått kampene siden vi kom inn.. Vi har nå et erfarent keeperteam, og vi er trygge på at vi skal få det beste teamet til å prestere, sier Riise.

Norge er i gruppe med Sveits, Filippinene og hjemnasjonen New Zealand.

– Kan du si litt om målsettingen?

– Vi har jo hatt noen runder med det, vi skal vinne gruppen, det er vårt mål. Anser kanskje Sveits som den største konkurrenten der, hvis og når vi vinner puljen vet vi at vi møter Spania eller Japan, det er en nøtt, men har en god strategi i det spillet, sier Riise.

– Er det en fiasko hvis dere ryker ut?

– Presterer vi dårlig er det det, fiasko vil jeg ikke si, men ønsker selvfølgelig å prestere godt og vil tro det er stor mulighet for å vinne gruppen.

I tillegg til vrakingen av Skoglund, var den andre overraskelsen at Brighton-spiller Elisabeth Terland var vraket til førstelagstroppen. Hun er med som reserve.

KLAR FOR VM: Ada Hegerberg var ikke overraskende en del av VM-troppen. Foto: Lise Åserud / NTB

Hege Riise har måtte klare seg uten sine to største stjerner i Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen i oppkjøringen til mesterskapet. Hegerberg skadet seg i en landskamp mot Belgia i november 2022, men var tilbake til treningskampene mot Spania og Sverige i april. I sistnevnte kamp måtte Hegerberg byttes ut med en ny skade.

Graham Hansen har og slitt mye med skader. Etter EM i fjor sommer tok Barcelona-stjernen seg en pause fra landslaget, men meldte seg klar igjen til treningskampene mot Spania og Sverige. Da holdt en skade «Caro» ute.

Hun har siden da vunnet Mesterligaen, serien og cupen med Barcelona.