– Jeg har ikke så mye jeg skulle sagt. Det er flaut. Det er på et nivå du må oppleve for å tro på, fra første minutt og egentlig kampen gjennom, sier Rekdal til NRK like etter at 1–0-seieren og avansement til 2. runde i cupen var sikret.

Agon Sadiku satte kampens eneste mål i det 16. minutt, men i andre omgang skapte trønderne kun én eneste målsjanse mot hjemmelaget fra fjerdedivisjon.

– Skal du lykkes i fotball skal du ha et stort hjerte, i dag var det mangel på det. Det er egentlig ikke vits å snakke om det, for du blir ikke ferdig, forteller en oppgitt Rekdal til NRK.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende i min lange karriere. Verken som trener eller spiller. Å være et eliteserielag som spiller jevnt mot et lag fra 4. divisjon i nitti minutter... Det har jeg aldri vært med på før. Så jeg er godt sjokkert, sier Rosenborg-treneren til Adresseavisen.

Mandag 29. mai venter en tøff bortekamp i Eliteserien mot de nybakte cupmesterne Brann. Etter 8 spilte kamper ligger Rosenborg på 11.-plass med ni poeng. Brann har tredjeplassen med 14 poeng.

– Vi er alle med på dette så det er ikke bare én som har skyld i dette. Det må graves dypt foran Brann-kampen, det sier seg selv, avslutter Rekdal til NRK.

Rosenborg var ikke det eneste Eliteserie-laget som slet onsdag:

Etter 2–2 og ekstraomganger mot Eik Tønsberg fra tredjedivisjon måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene.

Aleksander Damnjanovic Nilsson scoret to mål for Sandefjord i første omgang, men på hvalfangernes første straffe ble svensken stoppet av Eik Tønsberg-keeper Tobias Midtlyng.

Når også Alexander Ruud Tveter bommet på sin straffe forsvant Sandefjord ut av cupen - til vill jubel og banestorming fra Eik Tønsberg-fansen.

Dermed er Sandefjord det første laget fra Eliteserien som ryker ut av cupen 2023.

  • Strømsgodset slet også i cupens første runde, men tok seg videre mot 4. divisjonslaget Heming etter Jonatan Braut Brunes’ 1–0-scoring i første ekstraomgang.

  • Lillestrøms keeper Knut André Skjærstein fikk rødt kort på stillingen 0–0 i andre omgang, men et hat trick fra Tobias Svendsen og scoring fra Philip Slørdahl sørget for at LSK kom seg videre fra første runde mot Skedsmo med 4–0-seier. Lillestrøm-spiss Thomas Lehne Olsen måtte av med skade like etter en times spill.