– Det var veldig spesielt. Når det bikker 15.000 på Stadion så merker du det. Det er smekkfullt, og det er deilig å se på. God kok på tribunen, og da er det deilig å matche det på banen, sier Bård Finne til VG.

Brann-spissen fikk æren av å sette både 2–0 og 3–0 i Bergen, i tillegg til å skaffe straffe på 1–0-scoringen til kaptein Sivert Heltne Nilsen.

– Tre poeng og mer enn 15.000 på tribunen. Det blir ikke så mye bedre enn det, sier Heltne Nilsen til VG.

– Det var en solid åpning på serien. Det er den åpningen vi ville ha, sier Finne.

Hele kampen gjennom sang Brann-fansen at «Gullet ska hem». Det får både kapteinen og hovedtrener til å trekke på smilebåndet:

– Det er jo bergenserne. Det er den lidenskapen og stemningen som er fantastisk. Så kommer det tunge stunder for oss, og da må vi komme oss gjennom de, forklarer Horneland overfor VG.

– Supporterne sang jo «Gullet ska hem» da vi rykka ned i 2021 også, men det skal jo «hem». På et eller annet tidspunkt så skal det det, vi vet bare ikke når, ler Heltne Nilsen.

For de som syntes Brann var overbevisende i seriepremieren, kan Eirik Horneland bekrefte at bergenserne kan bli enda skumlere.

– Det er masse detaljer her hvor man kan hente ut enda mer ekstra. Vi ønsker oss enda mer, sier han til TV 2.

– Jeg skulle ønske vi scoret enda flere i andreomgangen. Da synes jeg det var dødt. Jeg mener bestemt vi har enda flere gir å gå på.

Treneren innrømmer at han har kjent litt på presset etter de gode resultatene i oppkjøringen.

– Vi kjenner på presset hver eneste dag når vi bor og jobber i Bergen og med Brann. Det er deilig å kjenne på. I dag gikk guttene ut og bare bestemte seg for at man kan begynne allerede i første serierunde med å vise fram god fotball.

SEIERSROPET: Kaptein Sivert Heltne Nilsen var som vanlig borte hos Brann-supporterne etter tre poeng. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

FKH-trener Jostein Grindhaug var ikke nådig i omtalen av eget lag etter kampen.

– Det er ikke mye positivt her i dag. Det er utrolig skuffende. Det ser ikke ut som vi har øvd på noe som helst i tre måneder. Det er derfor vi har brukt mye tid i garderoben, forteller han til TV 2.

– Så dårlig er vi ikke altså. Det nekter jeg å tro, sukker han.

Vestlands-derbyet i Bergen vartet, selvfølgelig, opp med værforholdene som kjennetegner regionen: Yrende regn i luften og en kraftig vind som kan sette kulden i de aller fleste.

Bortsett fra Brann og tilskuerne på Brann Stadion, som sto for dagens best besøkte kamp i Eliteserien.

Løftet frem av ekstatiske bergensere gikk hjemmelaget respektløst til verks i eliteserie-comebacket. Bård Finne var et konstant uromoment inne i Haugesund-feltet, og kun stolpen, etterfulgt av en feberredning fra Egil Selvik hindret nettsus. Like etter halvtimen var Finne igjen på farten, da han ble felt av Kevin Krygård og skaffet Brann straffespark. Fra 11-meteren sendte kaptein Sivert Heltne Nilsen ballen kontant til sin venstre – og samtidig bergenserne til himmels med 1–0.

– Hvordan er nerverene når man går frem for å ta straffe foran 15.000?

– Man er veldig fokusert. Kanskje ikke nervøs. Fokuset tar litt overhånd. Man må bare tenke arbeidsoppgaver. Det er det kjedelige svaret, sier Heltne Nilsen.

SESONGENS FØRSTE: Sivert Heltne Nilsen jubler etter den første scoringen på Brann Stadion i eliteseriecomebacket. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Og mens hjemmefansen sang «Gullet ska hem» av full hals ble Bård Finne sendt på løpetur av David Wolfe – og med en halv banehalvdel å boltre seg på satte 28-åringen på turboen, ristet av seg to forsvarere og banket inn 2–0.

Like før pause fikk likevel Brann et lite skår i gleden, da keeper Mathias Dyngeland holdt seg til tommelen etter å ha stoppet et skuddforsøk fra Sory Diarra.

27-åringen måtte forlate etter hvert forlate banen, men ikke før fansen bak målet leverte hyllesten «Verdens beste keeper». Etter kamp fikk Dyngeland undersøkt fingeren, og fortalte Bergens Tidende at tommelen ikke er brukket, men kun ute av ledd.

– Da gjelder det bare å få ned hevelsen, så er jeg spilleklar igjen. Det er kun smerteterskelen min som hindrer meg nå, sier Dyngeland til BT.

SKADET: Brann-keeper Mathias Dyngeland måtte ut like før pause. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Hjemmelaget fortsatte storspillet etter hvilen, og allerede etter to minutter måtte Haugesund-keeper Selvik plukke ballen ut av nettet for tredje gang:

Brann holdt ballen i flere trekk rundt Haugesunds boks før Heltne Nilsen fant Fredrik Børsting på full fart inn i feltet. Dansken kom helt alene med keeper, men valgte uselvisk å tuppe ballen i retning Finne – som enkelt kunne sette sitt andre for kvelden og 3–0 til Bergen.

20 minutter før slutt kom dagens største trampeklapp – da Finne ble byttet ut for Aune Heggebø. Banen lille gigant ristet litt på hodet da gikk av banen.

– Beina var litt småkjørt, så sånn er det bare. Restituere og så er vi klar for neste, forklarer Finne til VG.

Fra benken fikk han se sine lagkamerater sikre 3–0 og tabelltopp etter første serierunde.

Allerede før kampstart var det god kok blant Brann-fansen på vei til Stadion.