I morgen er det nok en skjebnedag for Tromsø 2018, når Idrettsstyret skal bestemme hvorvidt de fremdeles ønsker et OL i Tromsø i 2018.

Stor aktivitet

Og befolkningen engasjerer seg, noe vi ikke minst har sett på temperaturen i debattene på våre egne nettsider.

Men den plattformen de fleste velger for å uttrykke seg viser seg å være Facebook, hvor tromsøværinger og andre ildsjeler debatterer seg i mellom, poster lenker til mer eller mindre relevante artikler som støtter deres syn og oppfordrer hverandre til å delta i nettavstemninger og underskriftskampanjer.

Og aktiviteten synes å være stor, særlig siden Veritasrapportens sjokkerende tall ble kjent.

Vokser raskt

Den raskest voksende Facebookgruppa synes å være Vi som mener Norge har råd som i skrivende stund har 2554 medlemmer siden den ble opprettet torsdag 2. oktober. Her er det flere profilerte tromsøværinger som har meldt seg på, deriblant Anne Marit Bjørnflaten og Synnøve Konglevoll (begge Ap-politikere), filmskaper Erling Falch og Ande Somby, jussprofessor og musiker.

Den største gruppen er imidlertid olympic wintergames in tromsø 2018 som har 4765 medlemmer og vokser stadig.

Marius S. Langnes, som grunnla gruppa, skriver i en e-post til Tromsø 2018:

- Målet er å skape en omfattende støtteaksjon på nettet, noe som jo har fått stor oppmerksomhet ved andre anledninger tidligere, skriver Langnes og mener at gruppas internasjonale sammensetning viser allerede at Tromsø 2018 har internasjonal gjennomslagskraft.

Langnes er da også initiativtaker til en e-postkampanje som skal bidra til en siste mobilisering.

Aksjonerer på e-post og SMS

itromso.no har også mottatt en annen e-postkampanje med oppfordring om å teppebombe Idrettsstyrets representanter med e-poster. E-posten oppgir da også adressene til samtlige representanter.

Men det er ikke bare ved hjelp av e-post man kan aksjonere. Dette er ordlyden på en sms som har gått land og strand rundt:

Send denne videre! Et Tromsø-OL vil omregnet i 2018 koste maks 3 mrd mer enn 94-lekene på Lillehammer. 100 av 101 mesterskap siste århundre har vært arrangert sør i Norge. Også de neste 19 er planlagt fra Trondheim og sør. Nå må også idretten ta hele Norge i bruk og bygge bro mellom nord og sør. La verden oppdage alt vi har å by på og be idrettsstyret mandag si ja til Nord-Norge og Tromsø.

På Facebook-gruppene kan man lett finne fram til Tove Paule og andre representanter i Idrettsstyrets mobilnumre.

Marius S. Langnes er administrator for begge de to gruppene nevnt ovenfor.

- Paules nummer er lagt ut av en blandt publikum, sier han i en e-post til itromso.no.

- I forrige uke mottok jeg en e-post med telefonnumrene til alle i idrettstyret, med beskjed om å legge listen ut på mine grupper. Dette nektet jeg å gjøre, fortsetter han.

Det er ikke bare OL-tilhengerne som mobiliserer på nettet: Også gruppa Nei til OL i Tromsø 2018 har fått flere medlemmer og har nå vokst til over 1000 medlemmer.