Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag og Team Nord-Norge kom i dag på tredjeplass på 10-kilometeren i klassisk stil i Madona i Latvia.

Kathrine Harsem vant med tiden 29.14,3, foran Barbro Kvaale som var 25,5 sekunder bak. Silje Theodorsen var bare 0,9 sekunder bak Kvaale. Marthe Kristoffersen ble nummer fire, 29,8 sekunder bak vinneren.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Anna Theodorsen fra Tromsø Skiklubb Langrenn og Team Nord-Norge rekrutt kom på en flott åttendeplass, 1.40,2 min. bak vinneren Harsem. Opp til femteplassen var det under 20 sekunder for Svendsen.

– Jeg er veldig fornøyd og var utrolig spent før start. Jeg hadde fantastiske ski og følte jeg gikk et jevnt og godt løp, sier Theodorsen.

– Utrolig moro at Anna også fikk til et bra løp. Fantastisk at det også er fire gutter blant de 23 beste i dag, legger hun til.

– Solid løp (av Silje). Og Anne nummer åtte. Også veldig bra, melder trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui, til iTromsø.

LES OGSÅ: Forfang videre fra VM-kvaliken

Silje Theodorsen kjemper helt i toppen av Skandinavisk Cup og ender hun som topp tre sammenlagt, får hun gå resten av verdenscupløpene denne sesongen. Med tredjeplassen i dag plukket hun 60 nye poeng i sammendraget og ligger godt an til å greie topp tre sammenlagt når tre løp gjenstår.

LES OGSÅ: Kan vinne friplass til verdenscup

I morgen er det 20 km fristil i Madona. I forrige uke var Theodorsen syk.

– Det var utrolig deilig å kjenne at kroppen fungerte i dag, så jeg må bare prøve å gjøre alt rett i dag og gå så fort jeg kan i morgen. Det er en helt ny dag, ny stilart og en helt annerledes distanse. Det gjelder bare å omstille, sier Theodorsen.

Tidligere i år ble Theodorsen og Svendsen nummer syv og ni på sprinten i NM.

SE VIDEO: Gledet seg mest over Anna

I KJEMPESLAG: Silje Theodorsen er her i aksjon på sprintprologen under NM på ski. Foto: Øyvind Sivertsen
NM-LØP: Anna Svendsen går her 15 km fellesstart med skibytte under NM på ski på Røros. Foto: Øyvind Sivertsen