Klubben hadde onsdag besøk av Ernst Falch fra Stavanger, mannen som i 40 år har drevet hockeyskole.

Målet er å lære av han og Stavanger Oilers. Spørsmålet er hvordan man kan øke rekrutteringen, og hvordan det gjennom breddeidrett igjen vil føre til en fullverdig elitesatsing.

– Vi er og skal være en breddeklubb, men målet er å spille i GET-ligaen i 2023, Vi må bygge stein på stein og sørge for rekruttering med 40–50 unger i hvert årskull. Klarer vi det, kan vi nå den drømmen, sier styreleder i Tromsø Hockey, Arild Hausberg.

Les også: Damelaget tar juleferie med god samvittighet

42 per år

Ishallen vil ikke være godkjent for spill i eliteserien, men også på det punktet har Hausberg og klubben en plan.

– Vi setter av midler hvert år til «Hall 2». Målet er å sprenge kapasiteten i denne hallen og tvinge fram en ny hall. Det er det arbeidet vi jobber nå og som skjer gjennom rekrutteringen til sporten, sier Hausberg.

Ernst Falch mener en klubb behøver 42 spillere som et mål per årskull.

– Det vil alltid være frafall, som i alle idretter, men har man det som utgangspunkt i alle årsklasser, vil Tromsø om noen år ha landets beste juniorlag. Utfordringen er å rekruttere folk til en ny idrett. Av 500 på skøyte- og hockeyskole i Stavanger har 95 prosent av foreldrene ikke hockeybakgrunn, i Tromsø er det tallet kanskje 99 prosent, så det er en terskel man må over. Dessuten kreves det mer av foreldre, fordi de må være mer til stede, med kjøring av hockeybag til det som er en «områdeidrett», sier Falch.

Les også: Tromsø Hockey jakter historisk plass i NM-kvartfinale

Bredde til elite

Stavanger Oilers er i dag et av topplagene i GET-ligaen. Tromsø Hockey ønsker samme modell.

– Det er den enorme breddesatsingen i Stavanger som la grunnlaget for Stavanger Oilers sportslige suksess, og som har gjort at klubben har de høyeste tilskuertallene i GET-ligaen. Vi er grønn av misunnelse på hva de har fått til i Stavanger og ønsker å lære av det, sier Chris Fenton, som driver DNSH (Den norske skøyte- og hockeyskolen) i Tromsø.

Les også: TIL-talentet klarte bare å gå 10 minutter om dagen

Tromsø har i dag lag født i 07-08, 05-06, 03-04, 02–01 med gutte- og jentelag, i tillegg til et JU18-lag, damelag, herrelag og old boys lag.

– Vi er omtrent 20 på hvert lag, så vi er et stykka unna målet om 42 per årsklasse, men vi håper å nå dit og øke rekrutteringen. Derfor har vi fått Ernst opp på besøk nå, sier Fenton.