Dermed er Southampton klare for finalen i ligacupen for andre gang i klubbens historie.

Etter en skral førsteomgang, hvor gjestene fra Southampton var nærmest ledelsen da Dusan Tadic sto alene på fem meter, men ble stoppet av Liverpool-keeper Loris Karius, våknet vertene.

Heroisk Forster-redning

Emre Can var nær 1-0 da han banket til etter 54 minutter. Fraser Forster klarte først bare å slå ballen mot eget mål, men på heroisk vis fikk Southampton-målvakten kommet seg tilbake og så vidt slått unna ballen på streken.

Daniel Sturridge hadde en svak dag foran mål. Den skadeplagede spissen fikk sjansen i onsdagens semifinaleretur, hvor Liverpool måtte snu 0-1.

Et knapt kvarter inn i 2. omgang var spilt da Sturridge sto alene på fire meter, men presterte å skyte over. Da begynte hjemmefansen hva slags kveld som var i vente.

Bare fem minutter senere var Sturridge i god posisjon på ny, men igjen styrte den skadeforfulgte spissen ballen over. Ingen har vunnet ligacupen oftere enn Liverpool (8), men håpet om nok en tittel forsvant da gjestene kontret inn 1-0 på overtid.

Første ligacupfinale siden 1979

Shane Longs mål sørget for at Southampton gikk videre fra semifinalen med 2-0 sammenlagt. Ikke siden finaletapet mot Nottingham Forest i 1979 har laget fra sørkysten vært i ligacupfinalen.

Southampton har ikke sluppet inn mål i årets ligacup. Liverpool på sin side kunne blitt tidenes mestscorende lag i ligacupen, men ble stående på 466 - ett mindre enn Aston Villa.

I den andre semifinalen møtes Hull og Manchester United torsdag. United vant første kamp 2-0.

Finalen spilles på Wembley stadion i London 26. februar.