På en digital pressekonferanse fra nettopp Sverige, nærmere bestemt Båstad, snakket 24-åringen fra Snarøya med norsk presse tirsdag.

Der fikk han spørsmål om lillebror Ymers utestengelse for brudd på meldeplikten. En plikt han innrømmer at kan være vanskelig å overholde.

– Ja, for å være ærlig synes jeg det kan være vanskelig noen ganger å skulle holde meldeplikten, erkjenner Ruud på spørsmålet fra VG, og utdyper:

– Du må alltid ha i bakhodet at du må være på et sted i en time hver eneste dag. Derfor kan det være problematisk å gjøre spontane ting som å møte venner eller finne på andre spontane ting.

  • Du kan se Casper Ruud i ATP 250-turneringen Nordea Open på VG+ Sport.

Ruud forteller at han selv har fått advarsler på grunn av meldeplikten.

– Jeg har fått advarsler tidligere og vet hvor vanskelig det kan være iblant. Men man må bare akseptere at man er en meldepliktsutøver.

Den svenske tennisprofilen meldte selv om nyheten på sin egen Twitter-konto tirsdag formiddag.

– I går fikk jeg beskjeden om at CAS har utestengt meg fra profesjonell tennis i 18 måneder, selv om jeg har aldri brukt eller blitt anklaget for å bruke ulovlige midler, skriver han.

Ymer mener selv at utestengelsen er urettferdig og forklarer at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

PÅ PLASS I SVERIGE: Casper Ruud har slitt litt med en vond skulder, men er på plass i Sverige og trener før Nordea Open. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

– Konsekvensene blir store og i dette tilfellet veldig store hvis man bryter reglementet. Jeg kjenner jo på det at «ahh, det er litt tricky» iblant. Det er mye å passe på, og man skal jo melde inn for hvert kvartal, så tre måneder i forkant fire ganger i året, forklarer Ruud.

– Man kan gå inn å endre etter hvert, men det er ikke alltid like lett å huske på og iblant skjer humane feil også.

For å unngå at han må avlyse planer, middagsinvitasjoner og annet pleier han å gjennomføre meldeplikten i det han står opp.

– Da har man i tillegg behov for å tisse og vet hvor man er, så det passer meg best. Om man har meldeplikten senere på dagen kan det ødelegge litt mer, og da må man liksom si nei hvis man er invitert på middag eller andre ting, sier Ruud.

– Da føler man seg litt fanget og under oppsyn for å si det sånn.

Ruud har tidligere fortalt at han har et godt forhold med Mikaels storebror, Elias Ymer.

På spørsmål fra VG forteller han at forholdet til den nå utestengte lillebroren heller ikke er så verst:

– Vi er gode venner jeg og Mikael også. Vi er like gode venner alle tre. Jeg synes det er synd for ham som en venn og en jeg kjenner personlig. 18 måneder uten inntekt og uten å få spille er vanskelig og det er selvsagt tøft for ham.