For når landslagsuttaket presenteres tirsdag, spiller både Napoli-stopper Østigård og Sevilla-keeper Nyland fast på sine lag.

Østigård scoret ett av målene i Napolis 4–0-seier over Lecce i helgen. Han har startet fire av de fem kampene siden forrige samling.

– Østigård var glitrende mot Lecce. Spesielt imponerende nå da Napoli roterte på laget fremover i banen. Laget har en stigende formkurve og nordmannen fremstår solid og med ro i takt med resten av troppen – og har tatt en lederrolle der bak når tilliten har kommet under skadefraværene til Rrahmani og Jesus, sier VGTVs kommentator Vegard Aulstad.

Alt tyder på at romsdalingen er i startelleveren mot Real Madrid i Champions League tirsdag.

– Det blir en skikkelig test nå mot Real Madrid og topp motstand, for i likhet med Østigård har den brasilianske nykommeren Natan imponert i par med nordmannen – så midtstopperplassen ved siden av det klare førstevalget Amir Rrahmani kommer til å stå mellom tre stykker i tiden fremover.

– Uansett, ikke akkurat en ulempe at Napoli, etter en rufsete start, denne måneden har sett mye sterkere ut mens romsdalingen har spilt, sier Aulstad.

Ørjan Nyland har fått sjansen fra start i tre kamper på rad for Sevilla. Nå sist mot Barcelona hvor det endte med 0–1-tap etter et selvmål av Sergio Ramos.

Endre Olav Osnes kommenterte kampen for TV 2:

– Han har gjort sakene sine godt. Kommet inn i nytt lag og bare sluppet inn to på tre kamper. En straffe imot og ett selvmål fra Ramos, som han ikke kan lastes for, sier Osnes til VG.

FAST 2: Ørjan Håskjold Nyland i duell med Barcelonas Raphinha. Foto: Enric Fontcuberta / EPA / NTB

– Han var på god vei til å holde nullen borte mot Barcelona, men hadde uflaks med tanke på selvmålet. Ble ikke satt på noen voldsomme prøver, men hadde gode posisjoner og spilte med autoritet. Han gjorde jobben sammen med forsvaret foran seg.

– Han hadde en stor nesten-tabbe da han glapp en høy og enkel ball, men slapp med skrekken. Gledelig å se at han høster spilletid for et lag som ønsker å heve forsvarsspillet sitt denne sesongen, sier Osnes.

VG har vært i kontakt med landslagssjef Ståle Solbakken. Han vil vente til uttaket tirsdag med å kommentere saken.

Morten Langli er ekspert for TV 2 på landslaget:

– God uke/helg for Solbakken, kommenterer han, og påpeker at det er flere andre norske spillere som gjør det skarpt om dagen:

– (Julian) Ryerson hadde kanonscoring for Dortmund. (Birger) Meling og «Moi» (Elyounoussi) gjør det bra for FCK i Champions League. Pluss at (Oscar) Bobb får stadig mer tillit. Mange lyspunkter, skriver han.

Kristoffer Ajer startet for Brentford søndag, og ble av Sky Sports kåret til banens beste.

Det er også noen dårlige nyheter for landslagssjefen: Antonio Nusa har ikke spilt de to siste kampene for Club Brügge grunnet en ryggskade. Andreas Hanche-Olsen er ute i fire-seks måneder med en ankelskade.