Saken oppdateres!

Men Russland vil fortsatt være utestengt fra den internasjonale friidrettsbanen på grunn av krigen mot Ukraina.

– Styret vedtar anbefalingen om å opprettholde ekskluderingen av russiske og belarussiske utøvere og ledere fra arrangementer i regi av Verdens Friidrettsforbund som VM og andre kontinentale konkurranser. Det gjelder i overskuelig fremtid på grunn av invasjonen og den pågående krigen i Ukraina, sier friidrettspresident Sebastian Coe på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

PRESIDENT: Den engelske løpelegenden Sebastian Coe er president i det internasjonale friidrettsforbundet. Her på stadion under VM i Doha i 2019. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det er VM i Budapest i Ungarn i august.

Avgjørelsen ble tatt på et styremøte i WA. Russland har vært utestengt fra friidretten siden 2015.

Siden har kun enkelte russere fått delta i internasjonale friidrettskonkurranser under et nøytralt flagg.

Høydehopper Marija Lasitskene var den eneste russiske utøveren som tok OL-gull i Tokyo i 2021. Hun konkurrerte under den russiske olympiske komité den gang.

Sebastian Coe takket spesielt norske Rune Andersen som har ledet arbeidsgruppen i det internasjonale friidrettsforbundet, som skulle se på krav til Russland etter flere dopingskandaler i landet.

– Jeg vil takke Rune Andersen og arbeidsgruppen som har hjulpet oss å gjenopprette integriteten i sporten vår, sier Coe i en pressemelding.

Foreløpig vil ikke opphevelsen av dopingstraffen gi frislipp for russisk deltakelse. Landet er for tiden fortsatt utestengt på grunn av sin krigføring i Ukraina.