– Jeg har veldig lyst på barn, sier hun der vi står i intervjusonen på Intility Arena, omtrent en time etter at Vålerenga har sikret seriegullet i kvinnefotball.

Jentene har begynt å feire, men Thorsnes tar seg tid.

– Hun har en helt unik fysikk, hvisker Vålerenga-trener Nils Lexerød oss i øret.

– Jeg tror hun har et par år igjen.

Det er 14 år siden Elise Thorsnes tok sine første titler i norsk fotball. Det var med Røa. Siden har det blitt pokaler og heder med Stabæk, Avaldsnes, LSK Kvinner – og Vålerenga.

Hun var spiss. Nå er hun omskolert til midtstopper. Hun innrømmer at hun slet med det i starten, men nå ruver hun i Vålerengas midtforsvar. Mot Stabæk lørdag ble det også scoring – på straffe.

– Blir du keeper neste år?

– He-he, det er det eneste som mangler. Men for å være ærlig: Det er litt mer skånsomt for kroppen å spille midtstopper. Og jeg føler at jeg blir bedre og bedre i den rollen.

GULL-VANT: Elise Thorsnes begynner å bli vant til heder og pokaler. Dette er hennes 11. tittel i norsk fotball. Foto: Ole Kristian Strøm

– Men du var ikke bekvem med det i starten?

– Nei. Det var fordi jeg gjerne vil være fremme og score mål. Når du har levd hele livet med å score mål og bli helt. Og så spiller du bak der, og det er ikke så mange som legger merke til deg. Du skal hindre mål og kanskje bli skyld i mål. Det er kanskje den største forskjellen. Men jeg føler at jeg bidrar på en mye større måte enn jeg gjorde som spiss. Jeg synes faktisk jeg begynner å kle den rollen ganske godt, smiler sogningen.

– Hvor høyt verdsetter du dette?

– Det er jo gull jeg spiller for. Vinne fotballkamper og vinne serien. Og det å være best over en hel sesong er spesielt. Og for meg, i en alder av 35 år, er det stort å bidra. Spille fast 90 minutter, trene mer enn de fleste. Jeg vet ikke om det bare er mentaliteten eller om det er kroppen som fungerer. Jeg tror at jeg ikke har stått over en eneste trening i år. Nils tvang meg til å trene mindre i starten, men nå står jeg på for fullt. Jeg føler som om jeg er 25 nå.

MED POKALEN: Elise Thorsnes feirer gullet sammen med fra v.: Janni Thomsen, Mimmi Löfwenius og Guro Pettersen. Foto: Jørgen Braastad / VG

Hun sier at fotball er noe av det «kjekkeste» hun vet, og at det har gjort at hun har satt andre ting på vent.

– Familie og barn og sånne type ting.

– Familie?

– Ja, jeg har veldig lyst på barn. Når jeg er klar for det. Jeg tror aldri en blir klar for det, men det må jo skje på et tidspunkt. Hvis en har et ønske om det. Og det har jeg. Men akkurat nå synes jeg det er veldig kjekt å spille fotball.

– Kommer du til å spille resten av karrieren i Vålerenga?

– Ja! Det er veldig lite sannsynlig at en annen klubb vil ha en 35-åring.

– Hvor langt kan Vålerenga komme?

– Vi har noe veldig bra på gang. Vi er ikke langt under Real Madrid. Når denne gjengen får være sammen litt til. Og kanskje får et par forsterkninger. Jeg tror vi kan være oppe og kjempe mot de beste i Europa. Ta oss inn i et gruppespill i Champions League. Vi kan bli gode!