Den nederlandske landslagssjefen Louis van Gaal har trolig pådratt seg et brudd i hoften etter et fall og blir sittende i rullestol i oppladningen til VM-kvalifiseringskampen mot Norge.

– Fysisk går det ikke bra, men jeg har et klart sinn, så jeg kan tenke. Det gjør veldig vondt, derfor sitter jeg i rullestol, forteller van Gaal til pressen.

Avisen AD skriver at det nederlandske apparatet jobber med hvordan han skal lede laget i morgen. Nederlenderen skulle sette fra seg sykkelen da han skled og datt på hoften, og var på sykehus i går kveld.

Ifølge van Gaal er det en heis på stadion som gjør at han kan komme frem til benken. På pressekonferansen etter treningen var han med på videolink. Treneren forteller at han har store smerter etter fallet.

– Louis kan ikke gå, og han må sitte i en rullestol. Han ønsker å gjøre alt han kan for å bli klar til tirsdagens kamp, sier en talsperson for det nederlandske fotballforbundet til AD.

Han fulgte mandagens trening fra en golfbil. VGs bilder fra treningsfeltet viser at den rutinerte manageren kom kjørende til feltet.

– Jeg har begynt å tenke positivt igjen, etter kampen mot Montenegro, fortsetter han.

Nederland ledet 2–0 over Montenegro, men mistet seieren etter to sene scoringer fra vertene.

Hendene av rattet og ingen hjelm. Stjernestopper Virgil van Dijk tar tilsyneslatende livet med ro etter sjefens sykkeluhell.

Der nordmenn er født med ski på beina, er nederlenderne født på et sykkelsete. Han er klar til å gå i kampen mot Norge.

– De er et godt lag, en god enhet. De vil kjempe gjennom hele kampen og aldri gi opp. De mangler Haaland, og det er et stort tap, men de har andre spillere som kan utgjøre en forskjell. Deres største styrke er å kjempe og ikke gi opp. Det må vi matche. De har gode dødballer og det skal vi forberede oss på, sier Liverpool-spilleren.

Storscorer Memphis Depay slo følge med van Dijk til trening før tirsdagens oppgjør mot Norge i Rotterdam. Duoen kan bli livsviktig for hjemmelagets VM-ambisjoner.

Slik er ståa i gruppen før de avgjørende kampene:

foto

Van Dijk og co. topper gruppen to poeng foran Tyrkia og Norge. Med uavgjort eller seier skal Oranje til VM i Qatar neste år. Taper de mot Norge får de i beste fall en plass i playoff.

– Jeg synes Norge bør være veldig glad for at de fortsatt er med, sier van Gaal, som sier han tror Norge kommer offensivt ut av startblokkene.