Brøndby-Lillestrøm 0–2

Etter 1-1 på Jessheim for to uker siden måtte LSK score for å ta seg til kvartfinale i mesterligaen.

De hang lenge i tauene, og hjemmelaget Brøndby styrte kampen i 70 minutter. Da fikk kanaridamene fra Romerike muligheten de trengte.

To Reiten-målgivende

Guro Reiten slo et hjørnespark inn i feltet, men Brøndby-keeper Katrine Abel fikk bokset ballen ut igjen. Da fikk Reiten god tid til å sikte, og i boksen var Anja Sønstevold i god posisjon. På fire-fem meter slo hun Julie Tavlo-Petersson og stanget ballen i lengste hjørne.

Scoringen tvang hjemmelaget framover i banen, og da ble det store rom å kontre i for LSK. 78 minutter var spilt da Reiten parkerte Brøndby-høyreback Emilie Henriksen og kom seg til dødlinjen. Der slo hun et innlegg 45 grader ut til Synne Skinnes Hansen, som bredsidet inn onsdagens andre LSK-mål.

Da måtte Brøndby ha tre mål for å ta seg videre, en oppgave som virket umulig. De kastet seg framover, noe som åpnet for LSK-sjanser i sluttminuttene. Både Reiten og Sophie Roman Haug fikk muligheter, men ingen av dem klarte å pynte på resultatet.

Tidlig Brøndby-sjanse

Det kunne sett annerledes ut, allerede etter to minutter fikk hjemmelaget Brøndby en kjempemulighet. Mille Gejl Jensen dro seg inn i boksen og skjøt mot lengste hjørne. Cecilie Fiskerstrand kastet seg og slo til corner.

Like etter fikk LSK Kvinner sin første mulighet. Guro Reiten vendte opp i boksen og rappet til fra 14–15 meter. Brøndby-keeper Katrine Abel hadde grei kontroll.

Brøndby styrte kampen i 1. omgang, og skapte de fleste farlighetene. LSK slet med å få til finspillet, og klønet det til i bakre rekker ved flere anledninger. Etter en halvtimes spill fikk både Ria Öling og Nanna Christiansen gode muligheter, men ingen av dem maktet å treffe mål.

Öling dro seg inn og skjøt utenfor, mens Kristiansen banket Ingrid Moe Wold i en hodeduell på fem meter. Headingen gikk like utenfor stolpen bak Fiskerstrand.

Også etter hvilen startet Brøndby best, men de klarte aldri å overliste Fiskerstrand i LSK-målet.

Det betyr at LSK Kvinner er i mesterligaens kvartfinale for første gang i klubbens historie.