101.46 viste kampuret i første ekstraomgang da den kamerunske spissen lekkert ble spilt fri av innbytter Sigrid Heien Hansen og sendte Vålerenga til himmels.

Mindre enn tre minutter senere gjorde Marie Dølvik Markussen alt selv. Fra 25 meter limte hun ballen helt opp i krysset. Det var fotballkunst, og en perfekt avslutning på det som hadde vært en litt kjedelig finale.

– Jeg skjærer inn fra venstre og prøver et skudd, og ja. Den gikk inn, den, ler Markussen til VG.

– Dette var veldig stort. Jeg griner hele tiden og må prøve hardt for å ikke grine nå. Jeg kommer til å bruke lang tid på å ta dette inn over meg, sier Sigrid Heien Hansen til VG. Hun er aktuell som kaptein når Sherida Spitse nå forsvinner. Hansen ble spart fra start, fordi hun har slitt litt med et lår.

– Det finnes vel ingen bedre metode å forlate Vålerenga på enn etter å ha tatt «the double». Jeg kom hit for å vinne og bidra med det jeg kan til klubben, sier VIFs Sherida Spitse, som nå flytter hjem til Nederland etter masse suksess i norsk fotball for både LSK Kvinner og Vålerenga.

– Nå er jeg lei av all løpingen. De spiller en annen fotball i Nederland, så det skal bli deilig, ler Spitse til VG.

Etter 0–0 ble det ekstraomganger på Ullevaal. Målscorer Ajara Njoya fortalte på NRK at Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen hadde vært rasende i pausen før ekstraomgangene.

– Vi gjør to fantastiske mål. 2–0-målet er nok det fineste jeg har sett i år, sier Jensen til VG etter kampslutt.

– Vi kunne ha avgjort før ekstraomgangene, men så har vi ikke finstilt siktene helt. Denne kampen er i grunn litt oppsummerende for oss i 2020. Det er mye nesten, men så blir det ikke det helt store, sier Lillestrøms Emilie Haavi.

– Vi gjør en god kamp og har muligheter nok til å score. Når jeg tenker på den samme gjengen til 2021, så er jeg veldig optimistisk, sier trener Hege Riise.

Utdelingen av trofeene var annerledes enn vanlig. Spillerne tok selv pokalene som sto oppstilt til dem – til tonene av «Simply the best».

Et aggressivt Lillestrøm-lag sto høyt fra start og presset seriemesteren til feil gang på gang på egen halvdel. Dermed bød anledningen seg foran mål ved et par anledninger ved Emilie Haavi og Sophie Roman Haug, men siktet var ikke innstilt.

LSK ble tvunget til å gjøre endringer allerede etter 16 minutter da viktige Ina Gausdal måtte byttes ut med det som så ut som en strekk. Dermed LSK trekke ned Justine Vanhaevermaet som stopper og Vålerenga-midtbanen fikk litt bedre arbeidsforhold.

HAR MYE Å FEIRE: Vålerenga trengte ekstraomganger før de i kveld sikret seg sitt første cupgull. Foto: Terje Bendiksby/NTB

Det tok en liten halvtime før Vålerenga var til å kjenne igjen – og da manglet bare presisjonen på den siste tredelen. Synne Jensen kom nærmest for Vålerenga i det 36. minutt med et langskudd som LSK-keeper Ida Norstrøm fikk dyttet til corner.

To minutter senere var det Jensen som spilte fri Celin Ildhusøy med en lekker chip. Skuddet fra 19-åringen gikk rett på LSK-keeperen.

Rett før pause var det kaos i den andre enden av banen da Emilie Haavi holdt lekestue med Vålerenga-forsvaret. Haavi fikk to muligheter, men Jalen Tompkins fikk til slutt reddet til corner.

2. omgang ble – som den første – sjansefattig. Innbytter Sigrid Heien Hansen fikk en god mulighet i 79. minutt. Skuddet endret retning, men LSK-keeper Norstrøm rakk å reagere.

LSK-spiss Sophie Roman Haug sover neppe godt i natt. To minutter før full tid bommet hun på åpent mål etter å ha fått ballen i beina av en utrusende VIF-keeper.

Njoya lot seg ikke be to ganger da sjansen kom i 1. ekstraomgang etter pasningen fra innbytter Sigrid Heien Hansen.

Dermed gjorde Vålerenga som LSK i fjor, og vant både cup og serie.