Åtte konkurranser på ni dager, et anselig antall timer i bil, uvanlig stor mediepågang og minimalt med egentid er noe av det som skal håndteres på veien gjennom den tysk-østerrikske hoppuka. Det går slag i slag fra ankomst i Oberstdorf til siste hopp er gjennomført i Bischofshofen.

– Spesielt i Oberstdorf er det veldig heseblesende og mye som skjer i forkant. Det er travelt de dagene vi hopper der, og så blir det litt roligere når vi kommer til Garmisch. Da får vi litt mer tid til avslapning, før det drar på igjen fra Innsbruck. Det er en intensiv uke, fastslår Andreas Stjernen overfor NTB.

30-åringen er i hoppuka for femte gang. Han er vel forberedt på hva som venter. Erfaringen bidrar til å lette belastningen.

Robert Johansson og resten av gutta starter gjerne dagene med en treningsøkt innendørs før de drar i bakken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sjakk for Tande

Samme ballast har ikke Robin Pedersen. 22-åringen er førstereisgutt på hoppuke-karusellen.

– Dagene har gått ganske fort. Når vi har kommet fra bakken, har det ofte vært å pakke ut bagen, tørke utstyr og sånne ting. Deretter har det kanskje blitt en tur i badstua, og så har det vært kveld, sier ranværingen til NTB.

Sindige Pedersen har tilsynelatende taklet hoppuke-oppstyret med stor ro. Det gjelder å koble av når man kan. Det gjør hopperne på ulikt vis.

Daniel-André Tande er én av flere i hoppleiren som har kastet seg på mobilsjakk-bølgen.

Daniel-André Tande liker å spille sjakk på mobilen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det er god avkobling. Jeg begynte under det forrige VM’et, da jeg så at de andre spilte sjakk på telefonen. Da tenkte jeg at jeg måtte prøve jeg også, sier Kongsberg-gutten til NTB.

Etter torsdagens treningshopping og kvalifisering i Bergiselbakken i Innsbruck ble det ikke sjakk, men Premier League-fotball som avveksling i den norske leiren. Tande og Stjernen holder med serieleder Liverpool og kunne fått energipåfyll med seier til favorittlaget i storkampen mot Manchester City.

Det fikk de ikke. City vant 2-1.

Andreas Stjernen og Robin Pedersen ser Manchester City mot Liverpool i hotellsengen i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lite tid til familie

Mye tid til kjærester og familie som følger hoppuka fra tribuneplass blir det heller ikke på turen fra Oberstdorf til Bischofshofen. Robert Johansson fikk noen timer med kjæresten Marlene Messel i forbindelse med hoppernes nyttårsfest, mens Daniel-André Tande hadde med seg mamma Trude til den samme anledningen.

Robert Johansson fikk besøk av kjæresten Marlene Messel på nyttårsaften i Garmisch-Partenkirchen. Mye tid med de nærmeste blir det imidlertid ikke. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Andreas Stjernen er klar på at hoppuke-jaget krever mye av utøverne.

– Ja, det er krevende, men nå har vi fått ekstra trening i å håndtere dette gjennom Raw Air de siste sesongene. Der er det faktisk enda hakket mer intensivt, påpeker han.

Robin Pedersen og Andreas Stjernen bor sammen under hoppuka. Her trekker de i finstasen på hotellrommet før nyttårsfeiringen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Stjernen sier samtidig at han kjenner på at hoppuke-tempoet blir enda litt mer heseblesende når man henger med i toppen. Etter to av fire hoppukerenn er Sprova-hopperen nummer fire og Norges eneste håp i kampen om en pallplass sammenlagt.

Fredag deles det ut nye poeng i Bergiselbakken i Innsbruck, før hopperne igjen setter seg i bilen med kurs for avslutningsbakken i Bischofshofen. Der er det kvalifisering lørdag og renn søndag.

(©NTB)