I dag var det oppvisning på den midlertidige hjemmebanen i Gyllenborghallen for barna mellom 1 og 5 år. Der håper klubben å ikke være i så mange flere år. Med 900 aktive utøvere i klubben og 500–600 på venteliste, har man i flere år jobbet for en ny turnhall på Tromsøya. Tidligere i år kom en opsjonsavtale med kommunen om tomt på Templarheimen på plass.

– Det jobbes for fullt med planene der og finansieringsdelen nå, opplyser Torheim.

Se bildeserie fra "Våroppvisningen"

«Tigging»

Der mangler det fortsatt mye. Totalrammen for hallen er på 47 millioner kroner. Selv om støtteordninger trolig kan dekke opp mot halvparten av kostnadene, så har man fremdeles en jobb å gjøre på finansieringsdelen.

– Det er mange ordninger man kan søke på både lokalt og ellers. Vi må nok ut på god gammeldags «tigging» også, sier Torheim med et lite smil og utdyper:

– Vi holder på med en infobrosjyre som snart er klar der vi skisserer mulige måter hvordan Tromsøs befolkning og Tromsøs næringsliv kan bidra hvis de har lyst.

Mål om 2016

Hun mener at klubben vil kunne ta vekk de 500–600 som står på venteliste i dag den dagen den nye hallen står klar.

– Vi holder nå på med rekrutteringsarbeid mot ungdommene vi har i klubben i dag med tanke på trenerkapasitet. Der er mange 14-15-16-åringer som har begynt som trenere allerede, men som vil få mer å gjøre med en ny hall.

– Vil ventelisten forsvinne når en ny hall står klar?

– Ja, vi vil få unna de som står på venteliste i dag. Samtidig skjer det trolig at enda flere vil begynne på turn når en ny hall kommer. Jeg kan ikke garantere at det blir fritt for ventelister i fremtiden, sier Katharina Torheim.

– Når har dere mål om at en ny hall står klar?

– Vi håper å begynne å bygge i løpet av 2016. Samtidig avhenger det til dels av de andre planene som foreligger på Templarheimen, og hvordan vi må forholde oss til dem, sier lederen av Tromsø Turnforening.

Sirkus var teamet for oppvisningen. Foto: Håkon Steinmo
Erle Gussis, Jenny Öberg og Tilde Echroll deltok på lørdagens turnoppvisning i Gyllenborghallen. Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo