I går ble det kjent at Tromsø Alpinsenter er konkurs.

For Tromsø Slalåmklubb er situasjonen dramatisk.

- I utgangspunktet betyr det at vi står uten treningsarena. Vi må til Narvik eller til Bardu for å trene hver ettermiddag. Det vil være ensbetydende med at alpinsporten i Tromsø dør, sier sportslig leder i Tromsø Slalåmklubb, Hans Petter Bergseth.

Klubben har et en kraftig vekst i aktiviteten de siste årene, og har doblet antall aktive utøvere fra 30 til 60.

- De beste juniorene holder bra nasjonalt nivå. Men uten anlegg i Tromsø vil vi nok bare stå igjen med de tre-fire ivrigste, som er villig til å kjøre 4-5 timer flere dager i uka for å trene, fortsetter Bergseth.

Slalåmklubben har de siste årene omsatt for 500.000 kroner i året på alpinsenteret.

Ønsker samarbeid

Flere ganger har klubben vært i samtaler om å overta anlegget i Kroken, hvor de allerede eier snøproduksjonsanlegg og lysanlegg. Men prislappen har vært for dyr.

Nå tar klubben initiativ til et samarbeid med kommunen, som kan sikre videre drift på anlegget - allerede i vinter.

- Vi kommer til å ta kontakt med de som skal lede byen fremover og se om vi kan gå inn i et samarbeid, slik at det er mulighet for Tromsøs befolkning å ta seg en tur på ski når de har lyst. Vi må være en bidragsyter til å få til det. Vi har mye kunnskap rundt dette, men trenger finansiell hjelp, sier Bergseth.

Lovnad

Påtroppende byrådsleder Kristin Røymo kommenterer utspillet slik:

- Vi skal selvfølgelig finne en løsning for slalåmklubben. Tromsø er en av verdens fineste vintersportsbyer. Det er klart vi skal ha et alpinanlegg, sier Kristin Røymo og forsikrer:

- Vi skal være aktive bidragsytere, hjelpere og støttespillere. Nøyaktig hvordan løsningen blir må vi komme tilbake til. Nå er dette bare noen timer gammelt, understreker hun.

- Det kan være flere muligheter både med tanke på eiere og drift. Det må vi komme tilbake til. Vi er nødt til å sikre den. Vi har mange unger og familier som bruker alpinanlegget hele vinteren.

- De økonomiske tallene til Tromsø Alpinsenter viser at det kan være kostbart å drifte alpinanlegg?

- Det er klart. Det koster å drive idrettsanlegg. Men dette er et av de anleggene som ikke nødvendigvis koster mest. Vi er nødt til å ha et skimiljø i Tromsø som er variert. Som kommune skal vi være for alle innbyggerne, forsikrer Kristin Røymo.

- Mye bedre

Nesten parallelt med at konkursen for Tromsø Alpinsenter ble offentliggjort i går, kom nyheten om at Arctic Center i Håkøybotn er nærmere realisering.

- På den tiden det vil ta før noe er oppe og går der, vil alpinsporten i Tromsø være død og begravet, mener Hans Petter Bergseth.

- Vi har ikke noe annet alternativ enn Kroken. Vi er klar over at fasilitetene der borte ikke har vært de beste, men det er mye bedre enn ingenting, konkluderer slalåmklubb-lederen.

foto
DEMOKRATISK: Kristin Røymo, Arbeiderpartiet, sier at det er naturlig at opposisjonen får «sin» del av de kommunale topposisjonene. – Det er en selvfølge at de får en komitéleder, sier hun. Foto: PETTER STRØM