Torsdag var Europa League og Conference League i gang.

Molde tapte 0–1 mot Qarabag, mens Bodø/Glimt spilte 0–0 og var rasende mot den sveitsiske gressmatten.

Det var de norske lagene, men hva med de norske trenerne?

• Trener Magne Hoseth og Klaksvik tapte sin første gruppespillskamp i Conference League mot Slovan Bratislava (1–2). Vegard Forren og Sivert Gussiås startet kampen. Bergenser Markus Pettersen satt på benken. Hoseth kan ta med seg at dødballspesialisten Arni Frederiksberg så å si skrudde en corner i mål.

• Per-Mathias Høgmo bestiller ikke ferie til Nordrhein-Westfalen med det første. 0–4-tap mot Bayer Leverkusen og brennhete Victor Boniface (eks-Bodø/Glimt). Even Hovland startet kampen. Tomas Totland fikk 14 minutter.

• Ronny Deila og Club Brugge spilte 1–1 hjemme mot Besiktas. Lagene er i samme gruppe som Bodø/Glimt og Lugano. Hugo Vetlesen spilte 79 minutter og fikk gult kort i samme spilleminutt. Norges nye yndling Antonio Nusa var ikke med i troppen.

Hvordan gjorde de andre norske spillerne det?

Det var flust av norske innslag i Union St. Gilloise (Belgia) og Toulouse (Frankrike).

• Aron Dønnum startet kampen og fikk 61 minutter for Toulouse, mens Warren Kamanzi fikk en halvtime. Dønnum fikk gult kort av den norske dommeren Rohit Saggi. Mathias Rasmussen fikk seks minutter på banen for belgierne.

• Det eneste norske målpoenget i dag kom fra Christos Zafeiris for Slavia Praha. Han stusset en corner videre til målscorer Igoh Ogbu (eks-Lillestrøm), en annen kjenning fra norsk fotball. Slavia Praha vant 2–0. Conrad Wallem spilte samtlige minutter for Slavia. Sheriff Sinyan var ikke med i troppen for «norske» Slavia.

• Leiesoldat Ola Solbakken kom på da det gjensto tolv minutter og på stillingen 2–2 mellom Olympiakos og Freiburg. Dessverre for trønderens del endte det i en 3–2-seier til tyskerne.

• Alexander Sørloth startet kampen på benken for Villarreal. De tapte 0–2 borte mot Panathinaikos. Tar med seg et gult kort i bagasjen, landslagsspilleren. Fikk 29 minutter.

• Norsk angriperduell i Fenerbahçe–Nordsjælland. Joshua King fikk 88 minutter for hjemmelaget som vant 3–1. Andreas Schjelderup spilte 86 minutter.

• David Møller Wolfe og AZ Alkmaar ledet 3–0, men tapte 3–4 mot Zrinjski Mostar. Brutalt.

• Ludogorets vant 4–0 hjemme mot Spartak Trnava med høyreback Aslak Fonn Witry i aksjon i samtlige 90.

• Sivert Mannsverk satt og så alle 90 minutter i en sprø kamp mellom Ajax og Marseille, som endte 3–3.

• Ferencvarosi vant 3–1 med Kristoffer Zachariassen på banen i alle spilleminutter. Tokmac Nguen var ikke i troppen.

• Eintracht Frankfurt slo Aberdeen 2–1 i Conference League. Jens Petter Hauge satt på benken hele kampen for Frankfurt.