Med 11 minutter igjen utlignet Trent Alexander-Arnold for Liverpool og trakk i festbremsen på det som lå an til å bli Haalands store ettermiddag.

Dermed ble det 1–1. Spørsmålet er om Manchester City skulle hatt 2–0, men scoringen til Ruben Dias ble annullert på grunn av dommeren mente Manuel Akanji hadde vært vel tøff i luftduellen med keeper Alisson Becker.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken sitter i Viaplay-studio og mener annulleringen er feil.

– Jeg synes ikke det er nok motstand. Det er en liten arm, men det må han tåle. Det er en kontaktsport. Jeg sier det er en tabbe, sier Solbakken om situasjonen.

På pressekonferansen etter kampen hevder Manchester City-manager Pep Guardiola at han ikke har sett det på nytt, til tross for at han allerede hadde mottatt flere spørsmål om annulleringen.

– Jeg har helt ærlig ikke sett det, sier han.

Før det var det rekorden til Haaland som sto i fokus.

– Det er slik verdensklasse ser ut, sier Sky Sports-ekspert Gary Neville om Haalands nye bragd, som kom etter en signaturscoring etter en snau halvtime.

Venstreback Nathan Aké stod for et glitrende forarbeid inne på Liverpools halvdel. Han tittet opp og fant Haaland inne i gjestenes 16-meter.

Jærbuen var merkelig umarkert mot et til vanlig gjerrig Liverpool-forsvar, fikk eksplodere mot mål og brukte en berøring før ballen lå i nettet bak keeper Alisson Becker. For 50. gang i nordmannens 15 måneder City-karriere.

– «Bare» 50, reagerer Pep Guardiola ironisk og med et smil.

– Det er helt utrolig, fortsetter City-sjefen etter å ha blitt litt mer alvorlig.

Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud kalte Haaland et eventyr etter målet.

– 48 kamper i verdens tøffeste liga. 50 mål. Mange av verdens aller største spisser har forsøkt. Ingen har klart å score 50 mål så raskt som en spiss fra Norge. Uvirkelig, skriver Lars Tjærnås på X.

Dette er de neste på listen:

Landslagssjef Ståle Solbakken sier han «gir seg ender over», mens Henry Winter, sjefskribent i den engelske avisen The Times, melder følgende:

– Erling Haaland er så mye mer enn en maskin. Den nådeløse målformen kommer av rå sult. Du ser det kroppsspråket hans. De beste har alle den sulten, skriver han.

1-0-scoringen så lenge ut til å bli kampens eneste. 2. omgang var mer åpen, men i lange perioder var det hjemmelaget som kjørte kampen, og Haaland kunne scoret flere.

PROTEST: Et fly, antakelig arrangert av Everton-fans, med banneret «Premier League = corrupt», etter nyheten om at Everton blir trukket ti poeng. Foto: DARREN STAPLES / AFP / NTB

I det 79. minutt opplevde han å misse en enorm sjanse i den ene enden, bare for å se at Liverpool gikk på en sjelden overgang rett etter og satte utligningen. Mohamed Salah fikk ballen ute på høyresiden og trillet bakover til Trent Alexander-Arnold.

Den uhyre offensive backen klinket til med en markkryper som feide i nettet bak Ederson. Den goalen stopper også Manchester Citys utrolige hjemmestatistikk for kalenderåret 2023.

Med seier lørdag kunne de ha vunnet sin 24. kamp på rad i alle turneringer på Etihad Stadium. Nå endte rekken på 23.

VGs Haaland-tracker: Se oversikt over nordmannens rekorder og rekordjakt her