Heintz sendte bortelaget i ledelsen fem minutter før pause da han skar inn fra kanten og banket ballen i nettet bak Patrick Gunarsson fra 20 meters hold.

Artikkelen oppdateres.

Viking var sørgelige i første omgang og skapte nesten ingen ting, og selv om det bedret seg noe i andre omgang var det totalt sett sørgelig sett med hjemmefansens øyne.

  • Dette var det trejde strake tapet i serien.

  • På de ti siste seriekampene har laget vunnet én gang, spilt to uavgjorte og tapt syv.

SCORET IGJEN: Tobias Heintz jubler etter å ha scoret sitt 14 mål for sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB

Nå ligger Viking på niendeplass, og det skjer altså i en sesong der laget startet meget sterkt og skulle kjempe om medaljer.

– Vi forsøker, men det flyter ikke helt vår vei om dagen. Det blir bare nesten, men vi må bare stå på og ha tro på det vi holder på med, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery+ etter kampen.

– Dette er status per nå. Vi gikk jo i 17. mai-tog og ledet serien. Det er tredje hjemmekampen vi går av banen uten å score mål, sa Aarsheim.

Sarpsborg 08 på sin side har vist herlig form i høst, og kveldens seier var den femte på de seks siste kampene. Matchvinner Heintz står med 14 seriemål så langt, det er bare Bodø/Glimts Amahl Pellegrino som har flere med sine 23.

– Vi får nyte det så lenge vi har ham. Han er i så god form at han trolig forsvinner igjen. Det var utrolig sterkt å ta med seg tre poeng, sa oppsummerte Sarpsborg 08-stopper Magnar Ødegaard om lagkameraten som er på lån fra svenske Häcken.

PS! Sarpsborg 08 gikk forbi Viking på tabellen, og er nå på syvendeplass.