Mandag kveld skal et charterfly lette fra Gardermoen, hvor blant annet norske langrennsløpere, alpinister, kombinertløpere og hoppere skal være om bord i flyet.

Herrelandslaget i langrenn er blant dem som skal reise, hvor Johannes Høsflot Klæbo er den største stjernen. Inne på flyplassen ble han og Emil Iversen begge fotografert med briller, hvor spesielt brillene til Høsflot Klæbo dekket store deler av ansiktet.

– Det er mulig ekstra for å forhindre smitte. Men det er ikke mitt innspill. Jeg har ikke bedt dem bruke briller, sier landslagslege Øystein Andersen til VG.

Til Dagbladet sier landslagslegen at en studie har vist at det «kan hjelpe».

– Det er ikke et krav fra oss, men en personlig preferanse, sier han videre.

Klæbo la selv ut bilder fra Gardermoen på Instagram, hvor man også fikk se lagkameraten Pål Golberg iført svømmebriller:

Emil Iversen hadde følgende forklaring på brillevalget:

– Inspirert av Elton John, sier Iversen til pressen.

I forrige uke ble det kjent at sprintlandslagstrener Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset, og på torsdag testet Simen Hegstad Krüger positivt. Også på kvinnelaget har det vært smitte.

Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng testet begge positivt i Seiser Alm. Ragnhild Haga, som var oppført som reserve, har blitt hentet inn i OL-troppen for å erstatte Kalvå, mens landslagstrener Ole Morten Iversen tidligere mandag sa til VG at de fortsatt venter på Heidi Weng.

– Vi venter i det lengste på Heidi. Så lenge det er en bitteliten mulighet, så venter vi. Hun er en av våre få pallkandidater på tremila, så det venter vi på, understreker Iversen.

Ole Morten Iversen var blant en stor kontingent norske ledere, utøvere og mediefolk som lettet fra Gardermoen mandag klokken 21.30.

OL-ilden tennes 4. februar, og første langrennsøvelse er 15 kilometer fellesstart med skibytte for kvinner 5. februar. Herrene går 30 kilometer fellesstart med skibytte 6. februar.

CORONATEST: Johannes Høsflot Klæbo og de andre utøverne ble testet på flyplassen før avreise. Foto: Terje Pedersen / NTB