Overgangen er foreløpig ikke bekreftet fr offisielt hold, men VG får opplyst at Aalesunds venstreback har spilt sin siste kamp i Eliteserien for denne gang. Isteden pakker han bagen og reiser til Nederland.

Der signerer han en avtale med Groningen, noe som betyr at han velger nederlenderne over de norske toppklubbene Bodø/Glimt og Molde.

VG har tidligere erfart at Glimt og Molde var i budkrig om venstrebacken – med summer opp mot rundt ti millioner kroner.

Etter det VG erfarer betaler Groningen minst 12 millioner kroner for backen, som nå blir lagkamerat med spissen Jørgen Strand Larsen.

Aalesund-sportssjef Bjørn Erik Melland bekreftet overfor Sunnmørsposten onsdag at Määttä hadde fått fri fra trening for å besøke en utenlandsk klubb. Også Discovery har tidligere omtalt den ventede overgangen.

Samtidig som Määttä reiser til Nederland, er Aalesund samtidig i ferd med å lande erstatteren i venstrebacken John Kitolano. Overgangen fra Odd går i orden i løpet av kort tid, får VG opplyst.

Sunnmøringene kan nå smile hele veien til banken. Tidligere i sommer har Aalesund solgt Sigurd Haugen til Aarhus for i underkant av 15 millioner kroner.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar fra Määttäs agent Atta Aneke, Aalesunds sportssjef Bjørn Erik Melland eller Groningen-sportssjef Mark-Jan Fledderus.

Groningen, som endte på en skuffende 12. plass i Eresdivisie i fjor, tar imot Osasuna lørdag. Det blir deres siste treningskamp før serieåpningen hjemme mot Volendam åtte dager senere.

Aalesund tar på sin side imot Bodø/Gilmt på lørdag klokken 16.00. Den kampen går dermed uten stjerneskuddet som leverte denne perlen tidligere i år:

Onsdag ble det også kjent at Simen Bolkan Nordli har signert en avtale med danske Randers fra og med januar 2023.

Kontrakten til Aalesund-spilleren går ut etter sesongen og han kunne dermed signere vederlagsfritt for en ny klubb.

Bolkan Nordli har signert en 3,5-årsavtale med den danske klubben.