Det er svært dårlige nyheter for John Arne Riise og co. Avaldsnes lå fra før av sist i Toppserien bak Arna-Bjørnar på målforskjell. Nå er den blitt langt verre.

Lyn har nå også opparbeidet seg en luke på fem poeng ned til Avaldsnes i nedrykkskampen.

Og det var aldri tvil om hvor poengene skulle ende denne lørdagen. Jenny Røsholm sendte Lyn opp i ledelsen etter fem minutter. Iselin Sansnes Olsen økte så til 2-0, før Kamilla Melgård la på til 3–0 etter bare 16 minutter. Rett før pause scoret Røsholm Olsen sitt andre og 4–0.

Selma Hernes satte inn 5–0 rett før timen var spilt, før Røsholm Olsen fikk sitt hat trick og 6–0 noen minutter senere. Det ble også sluttresultatet.

Rosenborg vant sin kamp borte mot Røa 3-0. Trønderne er dermed bare fire poeng bak Vålerenga på tabelltopp. De har også én kamp til gode på Oslo-klubben. I den tredje kampen vant Stabæk 3-1 mot Åsane.

Brann vant 3–2 i bergensoppgjøret mot Arna-Bjørnar. Brann ledet både 1–0 og 2–1, men Arna-Bjørnar utlignet begge gangene. Til slutt ble Maria Dybwad Brochmann matchvinner med sin heading etter 74 minutter.