Trener- og helseteam, sammen med Tiril, har i dag blitt enige om at helgens renn kommer for tidlig etter sykdomsperioden.

– Tiril trenger mer tid før hun er konkurranseklar, og blikket er rettet mot VM Planica, sier landslagtrener Sjur Ole Svarstad.

Udnes Weng ble syk etter Tour de Ski og sto over NM. Til tross for frafallet, erstattes ikke Weng i Les Rousses da hun har friplass som leder av verdenscupen.

26-åringen kom på 3.-plass i Tour de Ski for tre uker siden. Hun leder verdenscupen med 1447 poeng, 287 flere enn svenske Frida Karlsson.

Udnes Weng har hanglet lenge etter Tour de Ski og slet blant annet med en kraftig hoste. Hun har ikke testet positivt på covid-19.

Det gjorde derimot landslagslagvenninnen Anne Kjersti Kalvå. 30-åringen fra Lundamo er også tilbake i trening. I likhet med Udnes Weng sto hun også over NM, og heller ikke Kalvå deltar i Les Rousses.

I Frankrike skal det konkurreres i tre dager. Fredag er det 10 kilometer i fri teknikk med individuell start, lørdag er det klassisk sprint og søndag er det 20 kilometer klassisk fellesstart.

Den siste verdenscuphelgen før Planica-VM er i italienske Toblach om halvannen uke. Der er det først en sprint i fri teknikk, før det avsluttes med en 10 kilometer fri teknikk med individuell start.