«I går fikk Bronny hjertestans på trening. Medisinsk personell behandlet Bronny og fraktet ham til sykehuset. Han er i stabil tilstand og ikke lenger på intensivavdelingen. Vi ber om respekt og privatliv for James-familien, og vi vil oppdatere media når vi har mer informasjon», sier en talsperson for James-familien til TMZ Sports.

TMZ viser til kilder som sier at 18-åringen, som er sønnen til Lakers-stjernen LeBron James (38), var bevisstløs og ble fraktet i ambulanse til sykehuset.

«LeBron og kona Savannah ønsker sende sin dypeste takknemlighet til USC medisinske – og atletiske stab for deres arbeid og engasjement for sikkerheten til utøverne», sier talspersonen.

18-åringen hadde denne sesongen signert for collegelaget USC i Los Angeles der han skulle spille sin antatt eneste collegesesong før proffkarriere og NBA.

LeBron James har tidligere uttalt at han «vil gjøre hva som helst for å spille med sønnen i NBA», og mange har antatt at det er en av grunnene til at 38-åringen ikke har lagt opp ennå.

– Hvor enn Bronny er, det er der jeg vil være også. Jeg gjør hva som helst for å spille én sesong med sønnen min. Det handler ikke om penger lenger, har LeBron James sagt til The Athletic.

Uttalelsen har ført til rykter i NBA-miljøet om at hvis man velger Bronny i neste års NBA-draft, så får man faren på «billigkjøp» for én sesong. LeBron James har kontrakt med L.A. Lakers ut 2023/24 med mulighet for forlengelse i en sesong.

Nå er spørsmålet om hjertestansen vil få følger for Bronnys videre karriere som basketspiller, og om han vil ha muligheten til å spille for USC da sesongen starter i november.

Det er ikke første gang en hjertestans sjokkerer idretten i USA. I fjor kollapset NFL-spiller Damar Hamlin under en kamp for Buffalo Bills.

Han er nå blitt klarert for å spille den kommende sesongen som starter i september.