Dommerforeningen PGMOL innrømmet lørdag kveld at det var en «betydelig menneskelig feil». Liverpool reagerer i søndagens uttalelse slik:

– At slike feil allerede er blitt kategorisert som «betydelige menneskelige feil», er også uakseptabelt. Alle avgjørelser bør kunne tas kun etter en gjennomgang med full åpenhet, skriver Liverpool - og fortsetter:

– Dette er avgjørende for påliteligheten til fremtidige beslutninger, og hendelsen bør brukes for å forbedre prosessene for å sikre at en slik situasjon ikke oppstår igjen.

Situasjonen det dreier seg om var et annullert mål etter en drøy halvtime, på stillingen 0–0. Mohamed Salah spilte Luis Diaz igjennom, og han sendte Liverpool i ledelsen med ti mann.

ANNULLERT: Luis Diaz scorer, men målet blir ikke stående.  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters / NTB

Assistentdommeren var kjapt oppe med flagget, og scoringen ble annullert for offside. Det viser det seg at det ikke var.

– Målet til Luis Diaz ble annullert for offside av dommerteamet på banen. Dette var en klar og åpenbar faktafeil og skulle ha resultert i at målet ble godkjent gjennom VAR, men VAR mislyktes, skriver dommerforeningen i sin uttalelse.

– Vi vil ikke få poeng for det, det hjelper ikke. Ingen forventer 100 prosent riktige avgjørelser, men vi trodde at VAR skulle gjøre ting enklere. Det endret momentumet i kampen, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

TV-bildene manglet streker, og sjekken var over etter veldig kort tid.

I ettertid har det blitt kjent at VAR-dommeren trodde det ble dømt mål - og at de sjekket at Diaz ikke var i offside, skriver Independent. VAR-rommet hadde ikke fått med seg at dommer Simon Hooper hadde annullert målet for offside.

Ifølge avisen er det uklart når VAR-rommet var klar over tabben. Etter at Tottenham hadde tatt frisparket, kunne de etter reglene ikke agere.

– Jeg reagerte på det da det skjedde. VAR-sjekken gikk altfor raskt. Noe var åpenbart feil. Det er helt utrolig. Det er en stygg feil, sier Sky Sports-ekspert Gary Neville om uttalelsen til PGMOL.

Liverpool skriver søndag kveld:

– Vi aksepterer fullt ut at dommerne arbeider under et høyt press, men dette skal dempes av VAR, ikke forverres. Det er derfor ikke tilfredsstillende at tilstrekkelig tid ikke ble gitt for at den korrekte avgjørelsen ble tatt.

Tottenham vant 2–1 over Liverpool etter et selvmål på overtid. Kampen var preget av to røde kort til Liverpool.