– Slik Kristoffer sykler nå vil jeg tro det bare er et tidsspørsmål før han vinner, sier Mads Kaggestad.

Sykkeleksperten i TV 2 satt og så på da Kristoffer Halvorsen onsdag syklet inn til 8. plass i semiklassikeren Nokere Koerse. Kristiansanderen spurtet om 3. plass – bak to utbrytere – men stivnet ordentlig på de siste 50 meterne, og endte som nummer åtte.

Men det var det som skjedde før spurten, som virkelig imponerte Kaggestad.

– Funnet sykkelgleden tilbake

– Det som var så gøy å se var at han viste så offensive takter underveis, sier Kaggestad.

Halvorsen – desidert mest kjent for sin giftige spurt – satt blant annet i tomannsbrudd underveis, han var svært oppmerksom i «posisjonskrigen» og var ofte den som stengte luker i brosteinsrittet.

Kristoffer Halvorsen (i gul trøye) lå lenge an til tredjeplass, men stivnet totalt like før mål og endte som nummer åtte. Foto: Chloé Boyart

– Slike klassikere handler om å sitte foran og «bruke krefter for å spare krefter». Det var bra. Jeg tar med meg det jeg leverte der. Eneste minuset var spurten hvor jeg åpnet for tidlig og stivnet, sier 24-åringen.

– Kristoffer framstår som en som rett og slett har funnet sykkelgleden tilbake, sier Kaggestad – og sikter til det miserable sykkelåret som ligger bak Halvorsen.

Koronaviruset satte en stopper for alle rittene i fjor vår, og da de omsider startet opp igjen utover sommeren, hadde Halvorsen mistet all motivasjon. 28. februar gjorde han comeback i Kuurne-Bruxelles-Kuurne etter et helt år uten konkurranse.

– Han har mye å gå på

– Kristoffer viser at han har en god grunnform, og at hodet er med. Han viser lyst. Dessuten går han foran som en lederskikkelse i laget ved å sykle slik, sier Kaggestad – som mener hele det norske laget Uno-X nå sykler så bra at de «blir lagt merke til i den internasjonale sykkelverden».

Halvorsen føler han allerede er tilbake på «i alle fall samme nivå» som før hans personlige koronakrise.

– Jeg har fått trent bra over tid, da blir man i god form. Men det er fortsatt veldig tidlig, og jeg trenger flere ritt. Det har heller ikke vært en del av planen å satse på en ekstrem formtopp tidlig, understreker Gimlekollen-gutten.

– Jeg tror han har mye å gå på. Den tøffe perioden han hadde i fjor må ha satt ham ganske mye tilbake. Det er litt det som gleder meg, at han likevel sykler så bra allerede. Det viser hvor stort talent han er, sier Kaggestad.

Kjører for pallplass fredag

Fredag og onsdag til uka står to nye semiklassikere i Belgia for tur, henholdsvis Bredene Koksijde og Brugge-De Panne, deretter blir det en 12 dagers treningsperiode hjemme i Kristiansand.

– Med to andreplasser og en seier fra før bør Bredene Koksijde passe meg bra. En pallplass bør være innen rekkevidde. Men det viktigste framover er å holde nivået. Da er jeg helt sikker på at resultatene kommer, sier Halvorsen.

– Det er god grunn til å tro at Kristoffer får minst en seier i år. Men neste år – når han har rukket å ta igjen det tapte – regner jeg med at han kommer til å være på et enda høyere nivå, spår Mads Kaggestad.