Onsdag scoret hun fire ganger da laget slo kasakhstanske BIIK-Kazygurt med 7-0 i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga.

Den 22 år gamle norske fotballstjernen sendte det franske storlaget foran med 1-0 etter seks minutter med et utsøkt skudd fra 16 meter. Hun økte til 2-0 fra straffemerket etter 19 minutter. I annen omgang satte hun sitt tredje ved å gjøre 5-0 etter 74 minutter. Hun fastsatte resultatet til 7-0 med sitt fjerde mål for dagen i siste spilleminutt.

BIIK-Kazygurt, som er ubeseiret på 16 seriekamper denne sesongen, var ikke i nærheten av å holde samme nivå som Hegerberg og hennes lagvenninner.

Lyon er tittelforsvarer og kan ta hjem kvinnenes mesterliga for tredje sesong på rad. Det har ingen klart tidligere. Laget har også ytterligere to mesterligatitler fra 2011 og 2012.

Returkampen neste onsdag blir trolig bare en formalitet på veien mot kvartfinale.