Anna Svendsen (26) fra Tromsø Skiklubb Langrenn er tatt ut til verdenscupløpene i Lillehammer kommende helg.

Svendsen får plass etter sterke prestasjoner under Norgescupen på Gålå sist helg, men 4. plass på sprint og 6. plass på 10 kilometer.

- Det er veldig morsomt absolutt. Det gleder jeg meg veldig til. Det blir gøy å gå til helga. Jeg ser frem til det, sier Anna Svendsen til iTromsø etter at uttaket ble klart.

- Endelig i form tidlig

26-åringen har tidligere fått gå verdenscup på nasjonal kvote, men ikke før på tampen av sesongen i Drammen og Holmenkollen.

Det er første gang i karrieren at hun får v-cupsjanse før nyttår.

- Jeg har alltid gått sakte før jul. Endelig føler jeg at jeg klarer å gå fort tidlig i sesongen. Jeg så ikke for meg dette før sesongen. Det er en stor bonus for min del, sier hun fornøyd.

I Lillehammer står sprint klassisk, 5/10 km fri teknikk og 10/15 km klassisk jaktstart på programmet.

- Det er fine distanser. Det kunne ikke passet bedre med distansene som er der, så det blir gøy, sier Anna Svendsen.

Jakter ny milepæl

Dermed setter Tromsø Skiklubb-løperen seg en klar målsetting om å ta verdenscuppoeng (blant de 30 beste) for første gang i karrieren.

Hun ser best sjanser for å klare det på den klassiske sprinten.

- Det er helt klart målet. Såpass offensiv må jeg kunne være. Det er selvfølgelig et mål å gå videre fra prologen. Nå føler jeg meg bedre og tror at jeg kan ha sjanse på en god dag, sier Svendsen og understreker:

- Alt må klaffe i det selskapet der. Jeg må gå en vanvittig bra prolog for å gå videre. Det hadde vært stort, sier verdenscupklare Anna Svendsen.