VG: Etter en marerittstart på sesongen har Tromsø omsider fått skikk på poengfangsten, men også utenfor banen har Gutan levert varene. I løpet av vårsesongen rakk tre spillere å bli pappa, og i høst venter en fjerde Tromsø-spiller barn.

Besvimte på fødestua

Først ut var Jonas Johansen (30), som gikk i bakken da han ble far til en gutt 18. mai. Midtbanespilleren måtte sy syv sting etter å ha svimt av på fødestua.

– Det var dramatisk, og det ble litt mye på en gang. Vi hadde akkurat kommet inn, og da vannet gikk sto hun i stolen og hylte og kjeftet. Da ble det for mye og jeg gikk i bakken, forteller Jonas Johansen til VG.

– Kl. 23. 42 18. mai kom junior til verden. En sterk og pen gutt. Imponert over mora som va så flink. Faren va ikke like flink. Usikkert på kem som sydde flest sting. Utrulig lykkelig, skrev Tromsø-spilleren på sin Facebook-profil etter fødselen.

Johansens samboer om fødestueuhellet: – Han måtte vel ha litt oppmerksomhet

Neste mann ut var Morten Moldskred (35), som ble pappa i slutten av juni. Like etter fullførte Remi Johansen (24) vårens hattrick for Gutan.

– Vi har ikke hatt noen spesielle fester, så jeg vet ikke hva folk har drevet med. Det har blitt en skikkelig «boom», sier Jonas Johansen.

– Det er ikke umulig at det er dette som har snudd trenden for oss, sier Remi Johansen til VG og ler.

Fra mobil og damer til bleieskift og morsmelk

Jonas Johansen innrømmer at den vanligvis maskuline garderobepraten har endret seg dramatisk.

– Det har forandret seg fra å snakke om mobil og damer til bleieskift og morsmelkerstatning. Den har skiftet litt karakter, sier Jonas Johansen og humrer.

I oktober venter back Kent-Are Antonsen og samboeren en liten jente.

– Ja, det stemmer. Det har vært en voldsom produksjon blant spillerne, humrer Antonsen til VG.

Spøkefull trener

Hovedtrener Steinar Nilsen ser humoristisk på baby-boomen.

- Det er ikke så mye som flytter hit, så vi må sørge for det selv. Spillerne tar tak i talentutvikling og produksjon av barn selv, så jeg er stolt over at egne spillere tar seg tid til det mellom treningene. Sånn skal det være, sier Nilsen til VG og ler.

- Det er to gutter og to jenter, så de er fordelt på dame- og herrelaget i Tromsø IL etter hvert, sier Nilsen til VG.

foto
TO GODE FEDRE: Jonas Johansen og Remi Johansen (til høyre) har fått mye å juble for på hjemmebane. Innfelt: Jonas' sønn Jonathan (to måneder) Foto: JON OLAV NESVOLD (INNFELT PRIVAT), SCANPIX