Med fire scoringer på tre kamper er spisstalentet toppscorer i den østerrikske eliteserien. Lørdag ble det tre nettkjenninger i 5-2-seieren over Wolfsberger.

Spisstalentet utlignet først til 1-1, før han satte inn 3-1 og 5-2 etter pause. I etterkant haglet skryten rundt den unge nordmannen.

Ukens lag

Østerrikske Sky Sports har naturlig nok Haaland på ukens lag og påpeker at 19-åringen ble den første nordmannen som scoret et hattrick i landets øverste liga siden Håvard Nielsen i august 2012.

Med til historien hører det også at Haaland nylig scoret hattrick i en 1. rundekampen i cupen mot Parndorf. Konfrontert med den forrykende seriestarten av storavisen Der Standard , svarer 19-åringen:

– Dette har hele tiden vært planen siden jeg kom hit. Jeg følger bare planen.

Den tidligere Molde-spilleren er i tillegg klar på at han kunne og burde ha scoret enda flere mål i lørdagens møte med Wolfsberger.

– Enormt talent

Salzburg-trener Jesse Marsch er full av lovord om sin norske spiss.

– Han er et enormt talent. Han har hele tiden mange gode involveringer, og han er alltid målfarlig, sier han ifølge nettstedet Laola1.

Med tre seirer av tre mulige topper Salzburg den østerrikske eliteserien. LASK har også ni poeng, men har kun scoret seks mål så langt. Haaland og Salzburg står med 11 fulltreffere og leder dermed ligaen klart på målforskjell.

Kommende helg er St. Pölten motstander på bortebane.

(©NTB)