Valentin Lavillenie fra Frankrike og Rutger Koppelaar fra Nederland delte seieren i det sterke startfeltet, der de seks første alle gikk over 5,61.

Lillefosse slo ifølge friidrettsbloggen friidrett1 både regjerende OL-mester Thiago Braz og den tidligere OL-mesteren Renaud Lavillenie, som helt til forrige helg hadde verdensrekorden på 6,16.

Nordmannen prøvde seg tre ganger på 5,71, som ville vært personlig rekord, men det ble for høyt fredag.

Med 5,61 var 18-åringen fra Bergen bare fire centimeter fra sin norske juniorrekord innendørs, og han leverte sin fjerde konkurranse over 5,60 i vinter.

Han greide både 5,31, 5,41 og 5,61 i første forsøk, men trengte to forsøk på 5,51. Det kostet ham seieren.

I samme stevne løp Isabelle Pedersen 60 meter hekk på 8,13. Det holdt ikke til plass i finalen.