Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA etter et møte i komiteen tirsdag. Med i møtet var representanter fra russisk ishockey, kunstløp, skøytesport og flere idretter.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) valgte i forrige uke å utestenge Russland fra vinterens OL i Sør-Korea. Bakgrunnen er at IOC mener å ha bevis for at russerne systematisk har brutt dopingreglementet før og under OL i 2014.

Tror på 200 russere i OL

I kjølvannet av avgjørelsen har en rekke rene russiske utøvere signalisert at de ønsker å delta i OL som uavhengige utøvere. Det er dette den russiske OL-komiteen tirsdag har gitt sin støtte til.

– Potensielt er flere enn 200 utøvere i posisjon til å kvalifisere seg, sier Alexander Zjukov, president i den russiske OL-komitéen.

Ett av kravene for å få delta i OL under IOCs flagg, er at du aldri tidligere er dømt for brudd på dopingreglene.

– IOC må sørge for å gi invitasjon til de sterkeste russiske utøverne, slik at for eksempel vårt ishockeylag består av de beste spillerne, sa Zjukov på en lukket kongress tirsdag.

Nye utestengelser

Tirsdag kom beskjeden om at seks russiske ishockeykvinner er diskvalifisert fra OL i Sotsji og utestengt fra alle framtidige OL som følge av IOCs dopingutredning.

Det opplyser Den internasjonale olympiske komité (IOC) i en pressemelding

I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

De seks siste utestengelsene gjelder ishockeyspillerne Inna Djubanok, Jekaterina Lebedeva, Jekaterina Pasjkevitsj, Anna Sjibanova, Jekaterina Smolentseva og Galina Skiba. De var med i det russiske laget som ble slått ut i kvartfinalen i 2014.

IOC skriver at de seks spillerne er funnet skyldige i å ha brutt antidopingreglementet, og at de ikke får være til stede ved noen olympiske leker i framtiden.

Samtidig utestenges det russiske laget fra OL-turneringen i Sotsji.