Fløya har de siste årene vært nesten-laget i 3.-divisjon, og vært i toppen uten å lykkes å bli nummer en. I 2016 seiler Fløya nok en gang opp som en av favorittene til å vinne.

Startet med seier

Mandag kveld spilte laget sin første treningskamp for sesongen, og slo TILs B-lag 3–2 i Skarphallen. Martin Indal Andersen, Jørgen Rafaelsen

– I fjor synes jeg kanskje vi stagnerte litt, men etter en svak start ble vi god på høsten. Vi må score mer og slippe inn færre. Vi vil være med i toppen og kjempe. Kirkenes, Bossekop, Hammerfest og Skarp tror jeg blir å være der oppe, spår Rismo.

– Spisskompetanse

For å styrke sjansene til å lykkes er fem spillere er hentet inn i vinter. Mikkel Nergård, Nikolai Skaue, Geirald Meyer, Martin Berg Johnsen og Yngvar Johansen har alle enten tatt overgang til Fløya, eller blitt hentet opp fra egen stall. Av sentrale spillere som er borte fra sist sesong nevnes Andreas Hanssen og Sondre Thorsteinsen.

– Dette er spillere som komplimenterer stallen vi allerede har. Vi trengte litt spisskompetanse, sier Rismo, som fastslår at Fløya har hentet de spillerne de trenger.

– Vi leter ikke etter flere spillere, men konsentrerer oss om de vi har, sier Rismo.

– Fløya er en bra klubb med et bra miljø og treningsmuligheter. At Tore er trener betydde også noe ekstra, sier Berg Johnsen.

– Jeg ser fram til å komme i en treningsgruppe der folk har lyst å ta et steg lenger, sier Meyer.

Slik vurderer Tore Rismo de nye spillerne:

Mikkel Nergård: – Han kommer fra egen stall og er en allroundspiller som kan spille sentralt på midten, på kanten men kanskje aller mest aktuell som høyreback. Han har trent godt de siste årene og er ambisiøs spiller.

Nikolai Skaue: – Spiss eller kant som har stor fart som kommer fra egen stall. Rolig med ballen, og en spiller jeg har store forventninger til.

Geirald Meyer: – Midtstopper som var i Fløya da han var liten gutt, men har vært innom Stakkevollan, TUIL og sist Skjervøy før han er tilbake hos oss nå. Han er spillende og har gått tilslag på ballen.

Martin Berg Johnsen: – Kommer fra Ishavsbyen, opprinnelig fra TUIL, og kan spille både spiss, kant og sentralt på midtbanen. Han var vår klart beste spiller mot TIL 2, og er tobeint. Han fremstår som en ny spiller, og har mye bedre grunnlag enn før.

Yngvar Johansen: – Oppvokst fra TUIL, men har vært innom Ishavsbyen og sist Kvaløya. Han er venstre kant og venstre back. Offensivt god, med stor fart. Har en presis innleggsfot.

Fløya-stallen:

Målvakter: Hans-Eivind Rydeng, Eirik Ytreberg.

Forsvar: Andreas Arntzen, Kristian Edøy Hanssen, Alex Berger Sørensen, Lars Elvevold, Jørgen Hveding Andreassen, Mikkel Nergård, Ole Martin Mobakken, Geirald Meyer.

Midtbane: Martin Indal Andersen, Martin Skogstad, Kristoffer Mikalsen, Erlend Vangdal, Espen Berthung, Martin Berg Johnsen.

Angrep: Morten Mathisen, Gard Lohne, Christopher Tian Olsen, Yngvar Johansen, Jørgen Rafaelsen, Nikolai Skaue.