Jonny Ternlind, styreleder i Tromsø idrettsråd og tidligere idrettstyremedlem, mener Norges Idrettsforbund må punge ut erstatning for at det ble nei til OL.

I anledning rapporten fra Tromsø 2018, som statsråd Trond Giske fikk i går, mener Ternlind NIF må holdes økonomisk og juridisk ansvarlig overfor de tre søkerbyene Oslo, Trondheim og Tromsø.

- Må si at jeg synes det er helt hårreisende og utrolig at OL-søknaden ble stoppet av idrettsstyret, som tross alt skal sørge for idrettens beste. Her har man selv sagt nei til idrettsanlegg for milliarder, uten å utfordre politikerne, og det etter å ha brukt 100 millioner på veien. Idrettsstyret sitter med hovedansvaret og bør stilles juridisk og økonomisk ansvarlig sier Ternlind i en pressemelding.

Mysterium

I rapporten fra Tromsø 2018 får blant annet idrettspresident Tove Paule pepper for lite tilstedeværelse i søkeprosessen.

Ternlind mener det er et mysterium at idrettstyret etter hans mening "fikk lov til å opptre som kultur- og idrettsminister, finansminister, statsminister, regjering og storting under pressekonferansen hvor de trakk OL-søknaden".

- Det er en total skandale at NIF sa nei til en unik mulighet for idretten. Vi er fortsatt svært mange som er i sjokktilstand over beslutningen, og det er uforståelig at Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite kunne skrinlegge vinter-OL og Paralympics i Norge i 2018, sier Ternlind i en pressemelding.