I dag vant hun dameklassen i eidemila på tiden 37,08. foran veteranen Hilde Aders.

Kaspersen har gjort seg bemerket gjennom våren med gode tider i løpekarusellen og nå seier på eidemila.

– Veldig artig. Hilde presset meg hele veien og på slutten klarte jeg å ta henne. Det var veldig tungt men deilig, sier Kaspersen.

Les også: Fløya-talent dropper sjanse i toppklubb

Kombinerer

Kaspersen har gjennom flere år vært en sentral spiller for damelaget til Fløya, tross sin unge alder. Nå viser Kaspersen stor idrett ved å dominere både med fotballsko og løpesko.

– Jeg føler at jeg får mye ut av å kombinere begge grenene. Det er artig å drive med begge deler og for meg så er det vinn-vinn. Det er god trening, mener hun.

Kaspersen kombinerer fotballtreninger, skoletreninger og løpetrening. Det er en hektisk hverdag, men foreløbig prioriterer hun fotballen som viktigst.

– Jeg har prioritert kampene, så langt. Jeg vet ikke helt hvordan det blir framover, jeg tar det litt som det kommer. Jeg er med på det jeg kan være med på, smiler Kaspersen.

Ungjenta som plasserte større navn som Hilde Aders og Silje Theodorsen bak seg på resultatlista skryter av hjelpen hun har fått fra Tromsø løpeklubb.

– Jeg trener med de to ganger i uka og får veldig mye hjelp fra de. Spesielt fra Hilde (Aders red,anm.) hun har mye erfaring.

Fløya-jenta er foreløbig ikke redd for at løpingen skal gå utover fotballen.

– Er du redd for å bli ”seig”?

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Jeg liker å springe distanser som dette, slik at jeg kan få brukt farten min litt. Men jeg får støtte fra Fløya, så det har gått bra sålangt.

Les også: Fløya-duo til La Manga

MSM-ambisjoner

Årets store løpe-happening er ikke langt unna. Der vil vi også få se Yngvild Kaspersen, som definivt har ambisjoner på mila.

– Jeg vil gjøre det best mulig. Det er litt vanskelig å si med tanke på at det kommer utenlandske løpere. Men det hadde vært artig å blitt beste fra Tromsø.

Det blir mitt første år, så jeg skal først og fremst gjøre det best mulig.

PS: Erlend Skippervik Sætre vant herreklassen på tiden 33,20.

Se MSM-løypa fra lufta

VANT: Erlend Skippervik Sætre vant herreklassen.