Onsdag kveld er det klart for det andre løpet i terrengløpecupen - et nytt konsept for året i Tromsø.

Kristian Forsberg Olsen og Amund Kristiansen er initiativtakere til cupen - og har fått med seg BUL Tromsø Friidrett, TUIL Ski og Kvaløysletta Skilag til å arrangere hvert sitt løp i hver del av byen i løpet av sommeren.

- Minst mulig sti

- Vi følte dette kunne være en mulighet til å få folk ut i naturen og bruke nærmiljøet. Mange løper på asfalt, eller går på fjellet, men det er ikke nødvendigvis så mange som bruker de fine mulighetene som er rett ute i marka, sier Kristoffer Forsberg Olsen.

På Templarheimen i morgen kan man velge mellom distanse på 5 eller 10 kilometer. Så bærer det rett ut i skogen.

- Vi prøver å ha mest mulig terrengløp-følelse. Minst mulig på asfalt og grus, på sti og gjerne med litt myr og gjørme, sier Olsen.

Godt over 100

I et allerede rikholdig tilbud av løpekonkurranser og fjelløp i Tromsø, har det også vist seg å være stor interesse for terrengløpecupen.

I det første løpet var det snaut 100 påmeldte, pluss 25 barn til barneløpet. Til i morgen er forhåndspåmeldingen allerede over 100.

- Vi synes selv dette er beste måten å trene og løpe på, ute i terrenget. Vi håper vi har funnet en nisje, sier Olsen.

Vil bygge opp

Påmeldingsavgiften for enkeltløp er på 200 kroner, og arrangørklubbene får en del av overskuddet.

- Resten går inn i terrengløpecupen, for vi vil prøve å utvikle det videre. Vi tar ikke ut noe lønn, opplyser Kristoffer Forsberg Olsen.

Utover høsten vil man vurdere hvordan cupen skal se ut til neste år.

- Vi håper dette er kommet for å bli i årene som kommer, sier Olsen.

INITIATIVTAKER: Kristoffer Forsberg Olsen er initiativtaker til cupen, sammen med Amund Kristiansen. Her er Olsen etter målgang på Tromsø Skyrace. Foto: Lars Eidissen